Δεν αποδέχεται τον διορισμό της η Ε. Παναρίτη, «εν μέσω αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ»

Δεν αποδέχεται τον διορισμό της η Ε. Παναρίτη, «εν μέσω αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ»

Τέλος στη… θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η επιλογή της ως εκπροσώπου της χώρας μας στο ΔΝΤ, έδωσε η ίδια η Έλενα Παναρίτη, με δήλωσή της νωρίτερα το μεσημέρι, μέσω της οποίας ανακοίνωσε την απόφασή της να μην αποδεχθεί τον διορισμό της.

Στη δήλωσή της, η κ. Παναρίτη αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ποτέ δεν ζήτησα τη θέση αυτή» και προσθέτει ότι «την αποδέχθηκα αποκλειστικά για να βοηθήσω την κυβέρνηση με την εμπειρία μου στον τρόπο λειτουργίας του ΔΝΤ».

Ακόμα, προσθέτει ότι «θα συνεχίσω να βοηθώ με όλες μου τις δυνάμεις την υπόθεση της εθνικής διαπραγμάτευσης και να στηρίζω την κυβέρνηση έως ότου η Ελλάδα απελευθερωθεί από τα μνημονιακά της δεσμά».

Την δήλωση της κ. Παναρίτη ακολούθησε ένα κυβερνητικό non paper, όπου επισημαίνεται ότι η επιλογή της ως εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ, έγινε συλλογικά. «Οι απόψεις που ακούστηκαν ότι την επέβαλε ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», συμπλήρωσαν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή της Έλενας Παναρίτη:

«Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής αξιολόγησης που με επέλεξαν να εκπροσωπήσω την χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ιδίως τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη με τους οποίους συνεργάζομαι αδιάκοπα στο πλαίσιο της μεγάλης διαπραγμάτευσης με δανειστές των οποίων την τακτική γνωρίζω εκ των έσω. Ευχαριστώ επίσης τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την υποστήριξή του.

Όμως, καθώς ποτέ δεν ζήτησα αυτή την θέση, και δεδομένου ότι την αποδέχθηκα αποκλειστικά για να βοηθήσω την κυβέρνηση με την εμπειρία μου στον τρόπο λειτουργίας του ΔΝΤ [και αντίστοιχων οργανισμών], μου είναι αδύνατον να δεχθώ τον διορισμό μου εν μέσω των αρνητικών αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

H χώρα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο και για αυτό απαιτείται συστράτευση απέναντι σε σκληρούς δανειστές. Θα συνεχίσω να βοηθώ με όλες μου τις δυνάμεις την υπόθεση της εθνικής διαπραγμάτευσης και να στηρίζω την κυβέρνηση έως ότου η Ελλάδα απελευθερωθεί από τα μνημονιακά της δεσμά».Σχόλια