«Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο χρεοκοπίας»

«Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο χρεοκοπίας»

Ορατό είναι το ενδεχόμενο της ελληνικής χρεοκοπίας σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Wall Street Journal, υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά πριν προχωρήσουμε σε διαβεβαιώσεις στην τρέχουσα κατάσταση».

Τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις δείχνουν να καταλήγουν σε απτό αποτέλεσμα, ο κ. Σόιπλε κλιμακώνει την πίεση προς την Αθήνα.

Ερωτηθείς αν θα επαναλάμβανε τη διαβεβαίωση που έδωσε στα τέλη του 2012 ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, δήλωσε ότι «η κυρίαρχη, δημοκρατική απόφαση του ελληνικού λαού μάς έχει αφήσει σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση».

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι εκλογές του Ιανουαρίου στην Ελλάδα «ανέδειξαν μια κυβέρνηση που εμφανίζεται αποφασισμένη να αντιστρέψει πέντε χρόνια δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων».

Παράλληλα, η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν φαίνεται διατεθημένος να συμβιβαστεί ώστε να ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση προς την Ελλάδα.

«Χωρίς συμφωνία, το πρόγραμμα θα λήξει σε έξι εβδομάδες, αφήνοντας την Ελλάδα χωρίς καμία άλλη επιλογή από τη χρεοκοπία, εν όψει των λήξεων ομολόγων το καλοκαίρι», καταλήγει η Wall Street Journal.Σχόλια