Δεν δέχονται τις παρεμβάσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και ο Πολάκης τώρα ζητά την παραίτηση τους (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Δεν δέχονται τις παρεμβάσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και ο Πολάκης τώρα ζητά την παραίτηση τους (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας «ξαναχτυπά», καθώς ζητά την παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ επειδή, μεταξύ άλλων, δεν δέχονται τις παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σχετικά με το διαγωνισμό για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με 100 γιατρούς και 400 νοσηλευτές.

Το έγγραφο με το οποίο ο Ανδρέας Ξανθός και ο Παύλος Πολάκης ζητούν την παραίτηση των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ έφερε στη δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται πως ο Παύλος Πολλάκης δέσμευσε κάθ’ υπέρβαση της δικαιοδοσίας του τις αιτήσεις των υποψηφίων προς το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και εξέδωσε «δικό» του πίνακα κατάταξης των προσληφθέντων

«Ας βρουν άλλη μεθοδολογία οι κυρίοι υπουργοί. Και οι τρεις λόγοι που επικαλούνται είναι αβάσιμοι. Έχουν γίνει παρανομίες εκ μέρους του υπουργού. Δεν προτιθέμεθα να παραιτηθούμε» ήταν η πρώτη αντίδραση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάση Γιαννόπουλου.

«Υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας με τον διαγωνισμό μετά την παρέμβαση Πολάκη. Σας θυμίζω ότι υπάρχει μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση εκ μέρους τριών βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης» συμπλήρωσε ο κ. Γιαννόπουλος. Απαντώντας, δε, με νόημα στο επιχείρημα που χρησιμοποιήσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατά την παρέμβασή του στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι είναι πολιτική επιλογή η συγκεκριμένη διαδικασία για τον διαγωνισμό ο Θανάσης Γιαννόπουλος είπε «οι πολιτικές αποφάσεις πρέπει να διέπονται από νομιμότητα».

«Δεν μπορεί να θέλει ο υπουργός να παρανομήσω εγώ για δήθεν επίσπευση των διαδικασιών» κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.Σχόλια