Δεν έχει τέλος η θλίψη: Φωτογραφίες-σοκ με νεκρά προσφυγόπουλα στη Λέσβο

Δεν έχει τέλος η θλίψη: Φωτογραφίες-σοκ με νεκρά προσφυγόπουλα στη Λέσβο

Δεν έχουν τελειωμό οι τραγικές ιστορίες οικογενειών προσφύγων που έχασαν κάποιον δικό τους άνθρωπο στο «νεκροταφείο» του Αιγαίου, στο δρόμο προς το καλύτερο αύριο, ή ξεκληρίστηκαν.

Οι νέες εικόνες που φτάνουν από το χθεσινό ναυάγιο στη Λέσβο, προξενούν θλίψη, οργή, απογοήτευση και εκατοντάδες άλλα έντονα συναισθήματα, που δύσκολα περιορίζονται σε λέξεις.

1

Ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης που εργάζεται για το πρακτορείο Reuters «φυλάκισε» με τον φωτογραφικό του φακό συγκλονιστικές εικόνες, των πνιγμένων παιδιών που χάθηκαν στη νέα χθεσινή τραγωδία, όταν το ξύλινο σκάφος με το οποίο ταξίδευαν οι πρόσφυγες από τις τουρκικές ακτές, συγκρούστηκε με δουλεμπορικό ανοιχτά της Λέσβου.

3

Το δουλεμπορικό προχώρησε σε επικίνδυνους ελιγμούς όταν αντίκρισε σκάφος του λιμενικού, με αποτέλεσμα τα δύο σκάφη να συγκρουστούν και να βρεθούν στη θάλασσα όλοι οι πρόσφυγες – μετανάστες, όταν στο σημείο έπνεαν ισχυροί άνεμοι και επικρατούσε θαλασσοταραχή.

4

Οι αρχές κατάφεραν να σώσουν 32 άτομα, ωστόσο, επτά έχασαν τη ζωή τους, και συγκεκριμένα, δύο γυναίκες, ένας άντρας, τρία παιδιά και ένα βρέφος. Το Λιμενικό εντόπισε τις σορούς τους και οι φωτογραφίες που βλέπετε τραβήχτηκαν τη στιγμή που οι άνδρες του έβγαζαν τα άψυχα κουφάρια στην ακτή.

5

6

Η πλώρη του ξύλινου σκάφους μεταφέρθηκε στη Μυτιλήνη για εξέταση, ενώ το υπόλοιπο μέρος του σκάφους βυθίστηκε.Σχόλια