Δεν είναι πλάκα: Βρετανός τζιχαντιστής κατηγορεί δημόσια τους συντρόφους του για έλλειψη… σαβουάρ βιβρ

Δεν είναι πλάκα: Βρετανός τζιχαντιστής κατηγορεί δημόσια τους συντρόφους του για έλλειψη… σαβουάρ βιβρ

Κάπως περίεργα δείχνουν τα… «παράπονα» που εξέφρασε για τους συναδέλφους του τζιχαντιστές ένας βρετανός ο οποίος πριν 21 μήνες εγκατέλειψε τη χώρα του για να ενταχθεί στην Αλ Κάιντα και στη συνέχεια στις τάξεις του ISIS.

Ο 27χρονος Omar Hussein, ο οποίος από τον Ιανουάριο του 2014 ζει και πολεμά στη Συρία ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί τα μέλη του ISIS για έλλειψη… κοινωνικής αγωγής, κάτι που όπως λέει μέσα από το blog του, «τον ενοχλεί ιδιαίτερα».

Παρακάμπτοντας τα εκατομμύρια εγκλημάτων που διαπράττει καθημερινά -πάντα στο όνομα του… Ισλάμ- η τρομοκρατική οργάνωση στην οποία εντάχθηκε με αποκεφαλισμούς, μαζικές δολοφονίες, απαγωγές, δουλεμπόριο, πλιάτσικο, και άλλα πολλά, ο πρώην φύλακας σούπερ μάρκετ, διαμαρτύρεται για πλήθος «κακών συνηθειών» που έχουν οι αιμοσταγείς σύντροφοί του.

«Είναι αγενείς, όταν πηγαίνουν σε μια υπηρεσία δεν μπορούν να περιμένουν σε μια σειρά και σε σπρώχνουν, τρώνε άτσαλα όπως τα παιδιά, χώρια που σου κλέβουν και τα παπούτσια» !

Αυτά γράφει συγκεκριμένα ο Χουσεΐν, μη μπορώντας προφανώς να ξεπεράσει τη βρετανική του κουλτούρα που επιβάλλει μια τελείως διαφορετική κοινωνική συμπεριφορά.

«Τους λείπουν τα βασικά ήθη», προσθέτει… «Όταν σερβίρουν φαγητό, ορμούν όλοι μαζί πάνω σε αυτό και δεν περιμένουν τη σειρά τους», διευκρινίζει, λέγοντας μάλιστα πως «μια φορά αρνήθηκε να τους σερβίρει μέχρι να καθίσουν όλοι στις θέσεις τους».

«Δυστυχώς, εγώ έπρεπε να τους αντιμετωπίζω σαν μαθητές δημοτικού σχολείου».

Μια άλλη κακή συνήθεια που δείχνει να ενοχλεί αφόρητα τον Χουσεΐν είναι πως οι τζιχαντιστές «κλέβουν τα παπούτσια σου».

«Στη Δύση, είναι αυτονόητο πως όταν μπαίνεις μέσα σε ένα σπίτι βγάζεις τα παπούτσια σου. Εδώ στο Sham θεωρούν αυτονόητο πως, βγαίνοντας από αυτό, δεν είναι ανάγκη να βρεις και να φορέσεις πάλι τα δικά σου αλλά όποια βρεις μπροστά σου» είπε με… παράπονο.

«Πολλές φορές πάλι, για να τηλεφωνήσουν παίρνουν το δικό σου κινητό και χωρίς καν να σε ρωτήσουν» εξέφρασε ως ένα ακόμη «πρόβλημα» συμπεριφοράς ο Χουσεΐν ο οποίος τελικά όπως φαίνεται, στη μια του τσέπη έχει το Κοράνι και στην άλλη το σαβουάρ βιβρ…

 

 Σχόλια