Δεν υποβλήθηκαν σε έλεγχο ντόπινγκ οι Βραζιλιάνοι αθλητές

Δεν υποβλήθηκαν σε έλεγχο ντόπινγκ οι Βραζιλιάνοι αθλητές

Οι Βραζιλιάνοι αθλητές δεν υποβλήθηκαν σε ελέγχους ντόπινγκ ένα μήνα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, τους οποίους διοργανώνουν από το Σάββατο μέχρι τις 21 του μήνα.

Το υπουργείο Αθλητισμού ανακοίνωσε πως η συγκεκριμένη δεν ήταν πολιτική απόφαση, αφού το διάστημα 1-24 Ιουλίου το εργαστήριο της βραζιλιάνικης πόλης δεν είχε δικαίωμα να διεξάγει ελέγχους, αφού του είχε αφαιρεθεί η άδεια.

Ο WADA εξέφρασε την ανησυχία του για την υπόθεση και ανακοίνωσε ότι έχει στείλει επιστολή στον υπουργό Αθλητισμού. «Στείλαμε επιστολή στον υπουργό Αθλητισμού και τον εκτελεστικό διευθυντή του εθνικού οργανισμού κατά του ντόπινγκ της Βραζιλίας, εκφράζοντας τις ανησυχίες μας και απαιτώντας να μάθουμε γιατί οι έλεγχοι σταμάτησαν στη Βραζιλία», τόνισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ, συμπληρώνοντας πως:

«Η απάντηση δεν ήταν ικανοποιητική. Η εξήγηση ότι το συγκεκριμένο διάστημα είχε συμπέσει η αλλαγή φρουράς στο υπουργείο και τον οργανισμό δεν ήταν αποδεκτή από εμάς. Εμείς ενημερώσαμε την ομάδα εργασίας και τους είπαμε να διενεργήσουν αυξημένους ελέγχους. Ήταν απαράδεκτο το ότι σταμάτησαν. Αυτό δεν ήταν μια καλή κίνηση. Το γεγονός ότι δεν γίνονταν δοκιμές, ήταν ανησυχητικό».

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο ΡίοΣχόλια