Αμίμητη δήλωση Σταθάκη για το πόθεν έσχες: «Δεν ήξερα ότι έπρεπε να βάλω τα αγροτεμάχια στη δήλωση του 2012»

Αμίμητη δήλωση Σταθάκη για το πόθεν έσχες: «Δεν ήξερα ότι έπρεπε να βάλω τα αγροτεμάχια στη δήλωση του 2012»

Άγνοια δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης από το βήμα της Βουλής σχετικά με το φλέγον θέμα του πόθεν έσχες του, υποστηρίζοντας πρόκειται για «θεατρικό έργο» και επιτέθηκε στη ΝΔ που «οικειοποιήθηκε αυτό το ψέμα» αλλά και στους δημοσιογράφους που «δεν διασταυρώνουν στοιχεία και αναπαράγουν πληροφορίες όπως είναι»

Στο μεταξύ χαρακτήρισε ως «Μέγα ψέμα των ημερών» την αποκάλυψη ότι στη δήλωση του 2012 δεν είχε συμπεριλάβει 1.800.000 ευρώ και 37 ακίνητα. Ωστόσο, δεν έκανε ούτε μία αναφορά στο ποσό του 1.800.000 που δεν δηλώθηκε.

Είπε ότι έχει 4 ακίνητα: 3 από κληρονομιά (ένα διαμέρισμα, ένα μαγαζί και ένα εξοχικό) και ένα διαμέρισμα στην Αθήνα. Συνέχισε λέγοντας ότι η σύζυγός του έχει «30 τόσα αγροτεμάχια κληρονομιάς που είναι στα δικαστήρια, δεν ξέρω τις περιοχές, πρέπει να είναι ορεινή Κορινθία και Αρκαδία. Αυτά τα αγροτεμάχια που είναι στα δικαστήρια έγιναν ακίνητα και έγιναν και σπίτια».

Μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε πως  δεν τα δήλωσε το 2012 «γιατί δεν ήξερα αν έπρεπε επειδή είναι στα δικαστήρια» και πρόσθεσε ότι ανήκει σε ευκατάστατη οικογένεια της ναυτιλίας, για την οποία και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ έχει κάνει διαδοχικές δηλώσεις.Σχόλια