Δεν πληρώθηκε η δόση στο ΔΝΤ

Δεν πληρώθηκε η δόση στο ΔΝΤ

Το γραφείο της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενημέρωσε η ελληνική κυβέρνηση για το ότι δεν θα πληρωθεί η δόση προς το Ταμείο, η οποία θα έπρεπε να καταβληθεί σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στις ΗΠΑ, Μιχάλης Ιγνατίου, στην περίπτωση που το κράτος πλήρωνε σήμερα τη δόση υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης των τραπεζών. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, εξέφρασε την πρόθεση του Ταμείου να βοηθήσει την Ελλάδα και τους εταίρους της αναφορικά με τη συμφωνία.

Ο ίδιος δήλωσε πως η κ. Λαγκάρντ ενημέρωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες, ενώ ακύρωσε το ταξίδι της στην Αιθιοπία για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον, ώστε να ενημερώσει διεξοδικά και δια ζώσης τα μέλη του ΔΣ.

Πηγές αναφέρουν πως το Ταμείο θα συνεχίσει να έχει τον ίδιο ρόλο χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες αναφορικά με τη χρηματοδότηση. Πάντως το Ταμείο αναθεώρησε την έκθεσή του για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και πλέον προβλέπεται επιμήκυνση στα 60 έτη.Σχόλια