Δεν προσήλθε στη Βουλή ο Στουρνάρας – Επίθεση κατά πάντων από την Κωνσταντοπούλου

Δεν προσήλθε στη Βουλή ο Στουρνάρας – Επίθεση κατά πάντων από την Κωνσταντοπούλου

Στις 15.15 ξεκίνησε τελικά η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, χωρίς των διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος είχε ενημερώσει με επιστολή του ότι δε θα μπορέσει να παρευρεθεί, επικαλούμενος βεβαρημένο πρόγραμμα.

Η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανέγνωσε τη σχετική επιστολή Στουρνάρα στους λιγοστούς παρευρισκόμενους (συμμετείχαν εκτός της Προέδρου μόνο ο Θανάσης Πετράκος και η Ραχήλ Μακρή από την ΛΑΕ, ενώ παρευρίσκεται και ο Θωμάς Κώτσιας επίσης από την ΛΑΕ), ενώ έκανε επίθεση στον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, ισχυριζόμενη ότι της ζήτησε «να μην τον ζορίζει».

«Όταν αποστέλλαμε τις κλήσεις για την εξέταση του κ. Στουρνάρα και σε αυτή την επιτροπή και την επιτροπή ΔΕΚΟ σε τυχαία συνάντησή μου με τον κ. Φλαμπουράρη μου είπε: «μην τον ζορίζεις» και του είπα αυτό δεν το άκουσα και ενημέρωσα τον πρωθυπουργό κ.Τσίπρα ο οποίος εξεπλάγη», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε εμμέσως τον κ. Στουρνάρα ότι ψεύδεται όταν επικαλείται φόρτο, αφού, όπως είπε η Πρόεδρος της Βουλής, δύο δημοσιεύματα στις εφημερίδες «Βήμα» και «Νέα», αναφέρουν ότι ο κ. Στουρνάρας είναι στο σπίτι του στη Σύρο.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι ο κ. Στουρνάρας συμπεριφέρεται σαν να έχει μια ιδιότυπη ασυλία.

Μάλιστα, επανέλαβε την προειδοποίηση για «βίαιη προσαγωγή», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Επιτροπή εφόσον συνέλθει και συγκροτηθεί, μπορεί να αποφασίσει βίαιη προαγωγή. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτοί που δεν παρίστανται εμποδίζουν την βίαιη προσαγωγή του Γ. Στουρνάρα».

Στη συνέχεια η κ. Κωνσταντοπούλου μίλησε για συστηματική παρεμπόδιση του έργου της επιτροπής, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του.

Το θέμα έκλεισε προσωρινά, με την απόφαση της Επιτροπής να καλέσει εκ νέου τον κ. Στουρνάρα, αύριο, στις 17.00. Μάλιστα η Πρόεδρος της Βουλής, ανέφερε ότι θα κοινοποιήσει και στον εισαγγελέα τη σχετική πρόσκληση.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, συνέχισε τις επιθέσεις της κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, κάνοντας λόγο για «δυστροπούντα Πρόεδρο», επειδή δεν της έχει διαβιβάσει τα πρακτικά του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών μετά το δημοψήφισμα.

Ακόμα επιτέθηκε στον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο που, όπως είπε υπερασπίσθηκε τον Διοικητή της ΤτΕ. Υπενθύμισε η Ζ. Κωνσταντοπούλου ότι ο Ν. Αλιβιζάτος προτάθηκε από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ για Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ότι ήταν «συστεγαζόμενος με τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πανεπιστήμιο». «Τιμή μου να μου επιτίθενται πρόσωπα σαν τον κ. Αλιβιζάτο, που αρνήθηκε να χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό το μαύρο που έπεσε στην ΕΡΤ», πρόσθεσε.Σχόλια