Δεν σωζόμαστε με τίποτα

Δεν σωζόμαστε με τίποτα

  • Φανταστικά πράγματα στην Ελλάδα, όλα την ίδια μέρα!
  • Πιστοί προσκύνησαν ένα βραστό κάστανο
  • Χιλιάδες κάτοικοι Σκιάθου υποδέχθηκαν τον Ντάνο με τιμές πρωθυπουργού
  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε το ζεύγος Ρουβά, Ζυγούλη 
  • Και εις ανώτερα σε όλους μας

 

Να προσκυνούν οι πιστοί αγιογραφίες το καταλαβαίνουμε. Να έρχεται το σκήνωμα από το εξωτερικό και να σπεύδουν οι πιστοί  να το δουν με τα μάτια τους, πάλι το καταλαβαίνουμε. Αλλά το προσκύνημα του βραστού κάστανου που βιώσαμε ως χώρα στις 14 Ιουλίου του 2017 είναι από τα άγραφα…

Αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα! Πράγματι, ο Όσιος Παΐσιος, ο οποίος κοιμήθηκε το 1994, είχε πολλούς πιστούς, διότι υπάρχουν μαρτυρίες ότι έκανε θαύματα και πολλοί πιστεύουν πως αυτά που είχε πει ήταν προφητικά. Αλλά δεν μπορεί πραγματικά να δικαιολογηθεί αυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας του στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο.

Κατά την Αγρυπνία, εκτέθηκαν για προσκύνηση:

– η εικόνα του Οσίου Παϊσίου,

– λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη και του Οσίου Παϊσίου,

– και ένα κάστανο!!!

Στην ανακοίνωση, η εκκλησία εξηγεί πως τον Οκτώβριο του 1990, ο Γέροντας Παΐσιος είχε δώσει ως ευλογία βρασμένα κάστανα σε μια ομάδα φοιτητών που τον είχε επισκεφθεί. Ένας από αυτούς, που τώρα είναι ιερέας, φύλαξε το βρασμένο κάστανο, το οποίο όπως ισχυρίζεται η επίσημη εκκλησία, 27 χρόνια μετά, «παραμένει κατά θαυμαστό τρόπο, αναλλοίωτο, ενώ ακούγεται ακόμη και ο καρπός μέσα σε αυτό».

Τώρα πραγματικά τι να πούμε…

Την ίδια μέρα να θυμίσουμε πως υπήρξε και η μεγαλειώδης υποδοχή του Γιώργου Αγγελόπουλου στη Σκιάθο, καθώς κέρδισε το Survivor και η τοπική κοινωνία του νησιού αποφάσισε να τον υποδεχθεί σαν ήρωα!

Να μην ξεχάσουμε την επιθυμία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, να τιμήσει το ζεύγος Ρουβά-Ζυγούλη, επειδή δεν κατάφερε να παραβρεθεί στο γάμο του ζεύγους. Η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν έχει θεσμοθετηθεί γι’ αυτούς τους λόγους, αλλά το αφήνουμε στην άκρη, διότι την ίδια μέρα προσκυνήθηκε ένα κάστανο!

 

 Σχόλια