Δεν τα βρήκαν κυβέρνηση- δανειστές για το ΕΚΑΣ

Δεν τα βρήκαν κυβέρνηση- δανειστές για το ΕΚΑΣ

Η σημερινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ Τσακαλώτου- Κατρούγκαλου-Σταθάκη και δανειστών δεν οδήγησε σε κάποιο αποτέλεσμα και έτσι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν κατ’ αυτόν τον τρόπο και τις επόμενες ημέρες.

Η συζήτηση διεξήχθη με αφορμή το ΕΚΑΣ και τη πρόταση για τα εναλλακτικά μέτρα, με τα οποία αναμένεται να αποφευχθεί να επιστρέψουν τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ – οι 100.000 συνταξιούχοι που τους κόπηκε το επίδομα.

Παράλληλα, στο δεύτερο σκέλος συζητήθηκε και το ζήτημα των κόκκινων δανείων, καθώς η ελληνική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει να αλλάξει ξανά το νόμο για τα κόκκινα δάνεια που ψήφισε την περασμένη Κυριακή, αφήνοντας έξω τότε από την πώληση στα funds τα εγγυημένα από το κράτος δάνεια των ΔΕΚΟ, των ΟΤΑ κλπ.

Κατά τη  διάρκεια της σύσκεψης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες,  διαπιστώθηκε πως και για τα δύο αυτά θέματα, που ανέκυψαν τις τελευταίες μέρες, η απόσταση με τους δανειστές παραμένει μεγάλη.

Διαβάστε τους φόρους που θα ισχύσουν από την 1η Ιουνίου

Η κυβέρνηση σχεδιάζει αλλαγές και στη φορολογία των καυσίμων, μετά τις αυξήσεις που ήδη επέβαλε.

Συγκεκριμένα, τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών προβλέπουν και έξτρα αύξηση στην τιμή της βενζίνης, ώστε να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας σύμφωνα με την αποκάλυψη που έκανε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης.

 Σχόλια