Δεν ξανάγινε! Έριξαν… ρουκέτα στο κοινοβούλιο του Κοσόβου

Δεν ξανάγινε! Έριξαν… ρουκέτα στο κοινοβούλιο του Κοσόβου

Η έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής μέσα στο γκαράζ του κοινοβουλίου στο Κόσοβο είναι αποτέλεσμα επίθεσης με αντιαρματική ρουκέτα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.
Αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν ότι είδαν δύο άνδρες να χρησιμοποιούν έναν εκτοξευτήρα και στη συνέχεια να τρέπονται σε φυγή με μοτοσικλέτα.

Άμεσα έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και μέλη της αντιτρομοκρατικής που προχώρησαν σε αποκλεισμό των γύρω δρόμων στο πλαίσιο της έρευνας για τη συλλογή στοιχείων που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης.

Το Κοινοβούλιο βρίσκεται δίπλα από το κτίριο της κυβέρνησης, σε πολυσύχναστο δρόμο στο κέντρο της πρωτεύουσας Πρίστινα.

Μετά την έκρηξη, αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το Κοινοβούλιο, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Τους τελευταίους δέκα μήνες επικρατεί ένταση ανάμεσα στις πολιτικές παρατάξεις του κρατιδίου. Βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν πετάξει αρκετές φορές δακρυγόνα μέσα στην αίθουσα της Βουλής, διαμαρτυρόμενοι για την παροχή μεγαλύτερης αυτονομίας στους κατεχόμενους σερβικούς δήμους, ως αποτέλεσμα συμφωνίας με τη Σερβία, κατόπιν μεσολάβησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η ρουκέτα προκάλεσε υλικές ζημιές, ενώ δεν υπήρξαν τραυματίες.Σχόλια