Δένδιας: Ο Τσίπρας δεν έχει μεγάλες διαπραγματευτικές δυνατότητες

80 0

«Εξαιρετικά δύσκολη η αποστολή του κ. Τσίπρα. Έχει χειροτερέψει πολύ το κλίμα το οποίο θα αντιμετωπίσει σε σχέση με την κατάσταση την οποία αντιμετώπιζε πριν προκηρύξει το δημοψήφισμα. Και κατά συνέπεια νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει γρήγορα να μπορέσει να αποκαταστήσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης οι οποίες έχουν διαταραχθεί» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας σχετικά με τη σημερινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.
Ο κ. Δένδιας, μιλώντας στον realfm 97,8,είπε ότι «έκανε ένα βήμα με την παραίτηση-αποπομπή του κ. Βαρουφάκη. Φοβάμαι όμως ότι και ο ίδιος έχει υποστεί πλήγμα όσον αφορά τις σχέσεις του με τους ευρωπαίους εταίρους και κατά συνέπεια θα πρέπει να επιδείξει μεγάλη ευελιξία και ευφυΐα στο χειρισμό του. Δεν νομίζω ότι έχει μεγάλες διαπραγματευτικές δυνατότητες».

Ερωτηθείς για τον αν ανησυχεί πως μπορούμε να οδηγηθούμε προς την έξοδο από την Ευρωζώνη ο πρώην υπουργός απάντησε: «Ανησυχώ πάρα πολύ. Καταρχήν η χώρα είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση, το τραπεζικό σύστημα από πλευράς ρευστότητας έχει σχεδόν μηδενίσει, είναι σαν ένας οργανισμός ο οποίος έχει υποστεί εγκεφαλικό από ισχαιμία, αν ο εγκέφαλος δεν πάρει γρήγορα αίμα η επαναφορά του είναι εξαιρετικά δύσκολη».

Από την άλλη σε ερώτηση για τα εσωκομματικά της ΝΔ χαρακτήρισε ορθή την επιλογή Μεϊμαράκη για την μεταβατική προεδρία του κόμματος και σημείωσε ότι «προτού επιλέξουμε αρχηγό στη ΝΔ πρέπει πρώτα να επιλέξουμε πολιτική πρόταση».

Για την πορεία της ΝΔ από εδώ και πέρα υποστήριξε ότι «η ΝΔ έστριψε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να επιλέξουμε ευρωπαϊκή πορεία και να ανοιχθούμε πάλι στο Κέντρο».

Τέλος, ερωτηθείς αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος απάντησε ότι «το αν θα είμαι υποψήφιος εξαρτάται από το πολιτικό μήνυμα που θα επιλέξουμε να στείλουμε στην κοινωνία».Join the Conversation