Διαφορετική η γραμμή Φλαμπουράρη: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε 13η σύνταξη και το νέο έτος

Διαφορετική η γραμμή Φλαμπουράρη: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε 13η σύνταξη και το νέο έτος

Σε άλλη γραμμή φαίνεται πως κινείται ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 αναφερόμενος στη «13η σύνταξη» είπε ότι πρόκειται για «σύνταξη που την δίνουμε μόνο για μία φορά, πρόκειται για υπεραπόδοση εσόδων που οι ίδιοι οι δανειστές δεν μετράνε».

«Θα προσπαθήσουμε να την δώσουμε και του χρόνου, όμως δεν την θεσμοθετούμε, αυτό περιγράφει και ο κ.Τσακαλώτος», συμπλήρωσε και τόνισε ότι, «αν μπορέσουμε και του χρόνου αν έχουμε κάποια πλεονάσματα να τα διαθέσουμε στους αδύναμους».

Αναφερόμενος στην επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους δανειστές, ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για νέα δέσμευση επί των συμφωνηθέντων και τόνισε: «Δεν είναι αυτά που ζητήθηκαν, αλλά αυτά που έχουμε συμφωνήσει. Πιάσαμε ένα όριο, θεωρήσαμε ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι σε αυτήν τη φάση με αυτά τα λεφτά που διαθέτουμε  πρέπει να πάρουν τα χρήματα».

Αναφερόμενος στο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα  3,5%  για τον οποίο δεσμεύεται στην επιστολή του ο Υπουργός Οικονομικών, σημείωσε ότι ο στόχος θα πιαστεί γιατί, αφενός θα έχουμε γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης, θα ενταχθούμε στην ποσοτική χαλάρωση και θα βγούμε στις αγορές, με όλα αυτά να σημαίνουν ότι, «θα πέσουν χρήματα στην αγορά και θα έχουμε ανάπτυξη, έτσι θα προκύψει το πρωτογενές πλεόνασμα. Τα έσοδα του Δημοσίου θα πολλαπλασιαστούν».

«Υπάρχει βάσιμη ελπίδα ότι τα πράγματα σύντομα θα αλλάξουν και πιστεύω ότι ο κόσμος έχει υπομονή. Θα έρθουν καλύτερες μέρες», κατέληξε.Σχόλια