Διάγγελμα Ιβάνοφ: «Ταπεινωτική η συμφωνία για την ονομασία, δεν την δέχομαι!»

Διάγγελμα Ιβάνοφ: «Ταπεινωτική η συμφωνία για την ονομασία, δεν την δέχομαι!»

Ταπεινωτική χαρακτήρισε τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, στο διάγγελμα του προς το λαό του, που ολοκληρώθηκε προ ολίγου.

Ο Ιβάνοφ τόνισε πως με τη συμφωνία – εκτός από το όνομα – αλλάζει το άρθρο του Συντάγματος που μιλά για μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα.

«Η συμφωνία ονόματος είναι μια προσωπική συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και του υπουργού Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ. Αυτή η συμφωνία είναι απαράδεκτη, δεν θα επιτρέψω τη νομιμοποίηση πολιτικών παράνομων κατασκευών, δηλαδή δεν θα υπογράψω τη συμφωνία ονόματος με την Ελλάδα» σημείωσε μεταξύ των άλλων.

Στο διάγγελμά του είπε ότι «η κυβέρνηση δεν έκανε τον κόπο να μιλήσει σε όλα τα κόμματα για την επίλυση του ζητήματος ονόματος και την επίτευξη συναίνεσης για το θέμα” και πρόσθεσε ότι “ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να δικαιολογούν την υπογραφή μιας βλαβερής συμφωνίας».

Μάλιστα επανέλαβε κλείνοντας το διάγγελμά του ότι «δεν θα υπογράψω τη συμφωνία. Θα προσπαθήσω για μια λύση αποδεκτή από όλους τους πολίτες της ΠΓΔΜ. Οι άνθρωποι όπου κι αν βρίσκονται, μην φοβούνται. Η απόφασή μου είναι τελική και δεν θα με εκφοβίσει με απειλές και εκβιασμούς«.

Και κατέληξε: «Είναι πατριωτικό να τα παίρνουν όλα οι Έλληνες και να μην παίρνουμε τίποτα εμείς; Η συμφωνία ποδοπατά την διαθήκη των προγόνων μας για μία και αδιαίρετη Μακεδονία και διαγράφει την 27χρονη πορεία μας«.


Σχόλια