Διεκόπη η διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Διεκόπη η διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Η πρώτη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας κεκλεισμένων των θυρών διήρκεσε περίπου μία ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες, διακόπηκε μετά από έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των δικαστών και του πρόεδρου του δικαστηρίου Νικολάου Σακελλαρίου.

Αφορμή για την αντιπαράθεση αποτέλεσε ο πρόλογος του κ. Σακελλαρίου στην αρχή της διάσκεψης, όπου αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της υπόθεσης για τη χορήγηση των αδειών.


Διαβάστε επίσης Τηλεοπτικός διαγωνισμός: Συνταγματικός η παράνομος;


Η όλη αναφορά του κ. Σακελλαρίου εξελήφθη ως προσπάθεια να προκαταλάβει την κρίση των δικαστών. Από το σημείο αυτό και μετά ξεκίνησε η αντιπαράθεση μέσα στην αίθουσα των διασκέψεων.

Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η διάσκεψη και όπως είπε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας η επόμενη διάσκεψη θα ανακοινωθεί 24 ώρες πριν.

Υπενθυμίζεται ότι ήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, ήταν προγραμματισμένη η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα ή μη του «νόμου Παππά» μετά τις 23 προσφυγές που έχουν κατατεθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Από το Γραφείο του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».

 Σχόλια