Διάλεξη για τον ελληνικό παραδοσιακό χορό ως βήμα προς την αυτογνωσία

Διάλεξη για τον ελληνικό παραδοσιακό χορό ως βήμα προς την αυτογνωσία

Η Μαριγούλα Κρητσιώτου, πρόεδρος του Τμήματος Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, ερευνήτρια-λαογράφος του ελληνικού παραδοσιακού χορού θα μιλήσει στον κύκλκο διαλέξεων του λαϊκού πανεπιστημίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αυλώνα την Κυριακή 6μ.μ. με θέμα: «Ελληνικός παραδοσιακός χορός-βήματα αυτογνωσίας».   αναφέρεται στο χορό ως μέσον ανάδυσης, συνειδητοποίησης και επίλυσης εσωτερικών συγκρούσεων, αναστολών, φόβων. Με άλλα λόγια χορεύοντας στις επαναλαμβανόμενες κοινοτικές γιορτές ως σώμα, σκέψη, συνειδητό και ασυνείδητο έρχεσαι αντιμέτωπος με τη σχέση εαυτού προς εαυτόν, εαυτού προς προς κάθε άλλον και εαυτού με το σύνολο και μαθαίνεις σταδιακά τη διαχείρισή τους. Αυτά σε ευχαριστώ καλή ξεκούραση.

και 2ον. σου δίνω πληροφορίες για το ποιοι είμαστε και για την εκδήλωση στην οποία συμμεείχαμε.

Είμαστε το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συβουλίου Χορού (Athens Section of CID). Ασχολούμαστε με όλα τα είδη χορού και τα προωθούμε με συνέδρια, διαλέξεις, φεστιβάλ, παραστάσεις κλπ. Το κεντρικό CID με έδρα το Παρίσι, έχει πολλά τέτοια τμήματα ανα τον κόσμο.

Στην παρακάτω εικδήλωση συμμετήχαμε με διάφορα συγκροτήματα. Δεν έχουμε ομάδα όπως γράφει, κατά λάθος. Ολες οι ομάδες είναι γύρω απο εμάς και συνεργάζονται μαζί μας.

Εσύ γράψε μια απο τις πολλές και ποιοτικές εκδηλώσεις του τη… είναι αυτή που …όπως νομίζεις. Βάλε και την δ.νσή μας να μας επισκέπτονται. www.athenssectionsid.grΣχόλια