Διάλογο για το ασφαλιστικό & το φορολογικό πρότεινε ο Ν. Βούτσης στους κοινωνικούς φορείς

Διάλογο για το ασφαλιστικό & το φορολογικό πρότεινε ο Ν. Βούτσης στους κοινωνικούς φορείς

Την άμεση έναρξη διαλόγου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό με όλους τους κοινωνικούς φορείς, μέσω της ακρόασής τους στις αρμόδιες Επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, πρότεινε – σε συνεννόηση με την κυβέρνηση – ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, παραλαμβάνοντας το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης.

«Η Βουλή μπορεί να εξασφαλίσει, άμεσα, μέσα από τις διακομματικές διαδικασίες της, έναν σοβαρό, άνετο και συντεταγμένο διάλογο πάνω στο σύνολο των προβλημάτων», είπε ο κ. Βούτσης στους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, των επιστημονικών φορέων και των αγροτών, τους οποίους δέχθηκε στη Βουλή.

«Μπορεί άμεσα, αύριο μεθαύριο, να οργανωθούν συζητήσεις μέσα στη Βουλή, επί της ουσίας, όχι μόνο για το ασφαλιστικό, αλλά και για το φορολογικό που έρχεται και για το σύνολο των νομοθετημάτων, τα οποία συμπυκνώνουν και την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά αντίστοιχα και τις ανάγκες του κόσμου οι οποίες πρέπει να ικανοποιηθούν», πρόσθεσε.

Ακόμη ο κ. Βούτσης επεσήμανε ότι «η Βουλή μπορεί να διασφαλίσει αυτή τη δημοκρατική διαδικασία, έτσι ώστε αυτός ο διάλογος να γίνει με έναν τρόπο που κανένας δε θα αισθάνεται ότι βρίσκεται σε ομηρία, είτε ότι είναι στον τοίχο, είτε καθ΄ υπαγόρευση, είτε από πλευράς της κυβέρνησης, είτε από πλευράς των κοινωνικών τάξεων».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Βουλής, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συμφώνησαν με τη διαδικασία που έθεσε ο πρόεδρος της Βουλής τονίζοντας ότι «επιβάλλεται να γίνει ο διάλογος στο κοινοβούλιο με όλες τις κοινωνικές ομάδες».

Σημειώνεται ότι εκ μέρους των εκπροσώπων των εργαζομένων παραβρέθηκαν οι κ.κ. Βλασταράκος Μιχάλης, Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μουτάφης Βασίλης, Οργανωτικός Γραμματέας ΓΣΕΕ, Στασινός Γιώργος, Πρόεδρος ΤΕΕ, Πατούλης Γιώργος, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Αντωνάκος Αντώνης, μέλος Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ, Σταμόπουλος Γιάννης, εκπρόσωπος Αγροτών Λοκρίδας, Λουράντος Κώστας, Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Καραγεωργόπουλος Δημήτρης, Γραμματέας Τύπου ΓΣΕΕ.Σχόλια