Διαμαρτυρία κατά του Πούτιν στο Σύνταγμα για τις διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων

Διαμαρτυρία κατά του Πούτιν στο Σύνταγμα για τις διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων στη Ρωσία, πραγματοποιείται στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, κατά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Αθήνα.

Την παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει η Colour Youth Κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά, Κουήρ, ‘Ιντερσεξ άτομα) και οι ετεροφυλόφιλοι νέοι Αθήνας.

«Στη Ρωσία η κοινότητα υφίσταται πόλεμο. Να σκεφτούμε μόνο, πως με νόμο έχει θεσμοθετηθεί στη Ρωσία η απαγόρευση κάθε μορφή επαφής μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Πολλές φορές οι ΛΟΑΤΚΙ ομάδες της Ελλάδας έχουν μιλήσει για αυτά που γίνονται κατά των ομοφυλοφίλων στη Ρωσία, και δεν λαμβάνονται ποτέ υπ’ όψιν κατά τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας», περιγράφει στο ΑΜΠΕ ο Σάββας Κλεάνθους από την Colour Youth.

«Τα ποσοστά της βίας που δέχονται οι ομοφυλόφιλοι στη Ρωσία είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κανένα μέτρο δεν λαμβάνεται εναντίον τους, ίσα-ίσα που παθητικά ενθαρρύνονται», υπογραμμίζει ο κ. Κλεάνθους.

Σημειώνεται ότι η Colour Youth είχε κινητοποιηθεί και κατά τη διάρκεια Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας, με δράσεις διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο, στη ρώσικη πρεσβεία και στο μουσείο της Ακρόπολης.

Σχόλια