Διανομή φαγητού σε μετανάστες και πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Διανομή φαγητού σε μετανάστες και πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Σήμερα, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015 κλιμάκιο εθελοντών των Τομέων Κοινωνικής Πρόνοιας και Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διένειμε φαγητό και νερό σε νεοεισερχομένους πρόσφυγες και μετανάστες, που έχουν βρει προσωρινό κατάλυμα στην πλατεία Βικτωρίας (Αθήνα).

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος διαπίστωσε ότι οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. είχαν ήδη διανείμει τη μεγαλύτερη ποσότητα ανθρωπιστικού υλικού. Κατόπιν όμως διαμαρτυριών των κατοίκων ότι μέσω της συγκεκριμένης δράσης νομιμοποιείται ο χώρος ως καταυλισμός εγκατάστασης μεταναστών, αποφάσισε (δεδομένου του ότι ο Ε.Ε.Σ. προσφέρει μόνο φροντίδα και δεν αναμιγνύεται με διοικητικές ενέργειες της Πολιτείας που οριοθετούν τέτοιους χώρους) να αποχωρήσει το κλιμάκιο, προς αποφυγή έντασης και ρήξης με τους κατοίκους, τους οποίους θέλει αρωγούς και συμμάχους στο έργο του, και να μην επιστρέψει κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ. στο ίδιο μέρος.

Σημειώνεται ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το τελευταίο διάστημα, μέσα από ένα ευρύ πλέγμα δράσεων, κλιμακώνει την ανταπόκρισή του στις πρωτοφανείς ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα μας από την προσέλευση μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα, προσφέροντας ανακούφιση στις ευάλωτες αυτές ομάδες που αναζητούν ασφάλεια και καταφύγιο στον ευρωπαϊκό χώρο μακριά από τις εμπόλεμες ζώνες των χωρών τους.

Πηγή : isotimos.comΣχόλια