Διάψευση υπουργείου εργασίας για σύνδεση σύνταξης και εισοδήματος

Διάψευση υπουργείου εργασίας για σύνδεση σύνταξης και εισοδήματος

Κατηγορηματικός στο ενδεχόμενο σύνδεσης των συντάξεων με το εισόδημα εμφανίστηκε από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

«Ακούμε σήμερα τους νέους να λένε ότι «δε με ενδιαφέρει η κοινωνική ασφάλιση γιατί δεν πρόκειται να πάρω σύνταξη»» συνέχισε ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε ο κ.Πετρόπουλος και συνέχισε λέγοντας:«Είναι λάθος. Με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος δημιουργείται ένα ασφαλιστικό σύστημα διαφανές, ειλικρινές, σύστημα προστασίας και αναβάθμισης της κοινωνικής ασφάλισης. Η κοινωνική ασφάλιση γίνεται βιώσιμη και η εθνική σύνταξη θα ορίζεται στο ύψος του 60% του ενδιάμεσου εισοδήματος. Στην εθνική θα προστίθεται και η αναλογική με βάση τις εισφορές η οποία θα είναι επίσης εγγυημένη από το κράτος».

Επιπλέον, ο υφυπουργός εξήγησε πως ενδιάμεσο εισόδημα θα θεωρείται η πραγματική εισφοροδοτική και φορολογική ικανότητα του ασφαλισμένου, με την οποία θα ρυθμίζονται και οι εισφορές, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι σήμερα δυσκολεύονται να καταβάλλουν τις εισφορές τους.

 Σχόλια