Διαψεύδει ο Παρασκευόπουλος τα περί αρχειοθέτησης της υπόθεσης της παράνομης εκλογής Ντογιάκου

Διαψεύδει ο Παρασκευόπουλος τα περί αρχειοθέτησης της υπόθεσης της παράνομης εκλογής Ντογιάκου

Στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης βρίσκεται η υπόθεση της παράνομης εκλογής του Ισίδωρου Ντογιάκου στην «κεφαλή» της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών που αποκάλυψε το HOT DOC.

Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr η υπόθεση δεν έχει τεθεί στο αρχείο, όπως αναφέρουν ορισμένα ΜΜΕ, αλλά βρίσκεται ακόμα υπό διερεύνηση.

Όπως γράφουν διάφορα ΜΜΕ από το βράδυ της Δευτέρας, επικαλούμενα το πόρισμα που εξέδωσε για την υπόθεση η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου, τόσο η ίδια όσο και ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης των δικαστών, Νίκος Λεοντής, έκριναν ότι η εκλογή Ντογιάκου υπήρξε νόμιμη και ότι ουδείς εκ των μετεχόντων σε αυτή – είτε με την ιδιότητα του εκλογέα (εισαγγελείς εφετών) είτε την ιδιότητα του συνυποψηφίου δεν έθεσε θέμα νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας.

Μάλιστα, επισημαίνουν πως και ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Νίκος Παρασκευόπουλος συμφώνησε στο να αρχειοθετηθεί η υπόθεση της παράνομης εκλογής του Ντογιάκου.

Η υπόθεση όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr, δεν έχει τεθεί στο αρχείο αλλά είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Στο «σκαμνί» ο Ντογιάκος

Ακόμη μια υπόθεση για τον Ισίδωρο Ντογιάκο  που τέθηκε στο αρχείο και χειρίστηκε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Θεοδώρου απορρίφθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Ειδικότερα στο δεύτερο σκέλος του πορίσματος της αντεισαγγελέος, προτείνεται να αρχειοθετηθεί η υπόθεση για την επίθεση Ντογιάκου στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου για «εξωθεσμική» παρέμβαση. Ο κ. Παρασκευόπουλος δεν συμφώνησε στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης και την έστειλε προς νέα κρίση στο Επταμελές Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου προς νέα κρίση.

Όπως είχε γράψει το koutipandoras.gr πριν λίγες ημέρες, ο υπουργός Δικαιοσύνης άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά του Ισίδωρου Ντογιάκου για την επίθεση που εξαπέλυσε κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, όταν εκείνη του απέδωσε ευθύνη πως αποσιώπησε την αλήθεια για την παράνομη εκλογή του στην Εισαγγελία Εφετών.

H παραπομπή του Ντογιάκου στο επταμελές πειθαρχικό συμβούλιο, έχει να κάνει με την πρωτοφανή – για τα δικαστικά χρονικά – ανακοίνωσή του, στην οποία έκανε λόγο για εξωθεσμική παρέμβαση της κας Θάνου στο «αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας».

Θυμίζουμε πως μετά το δημοσίευμα του HOT DOC και την έρευνα που διεξήγαγε ο Άρειος Πάγος, ο κ. Ντογιάκος συγκάλεσε τη συνεδρίαση της ολομέλειας των Εισαγγελέων με θέμα: «Εξωθεσμική Παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου στο Αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας».

Τη συνεδρίαση αυτή όμως, ματαίωσε υπό το βάρος των νέων αποκαλύψεων για την υπόθεση της παράνομης εκλογής του στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Αντί να απαντήσει τότε στις κατηγορίες, ο κ. Ντογιάκος προτίμησε να συγκαλέσει επισήμως την Ολομέλεια της Εισαγγελίας Εφετών για την «εξωθεσμική», όπως την είχε χαρακτηρίσει, παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου.

Τουλάχιστον λόγοι ευπρέπειας και λεπτότητας θα επέβαλαν ο κύριος Ντογιάκος να απαντήσει στα θεσμικά του όργανα γι΄αυτά που πλέον δεν αποκάλυπτε ένα περιοδικό αλλά ο ίδιος ο Άρειος Πάγος. Αντ’ αυτού, επέλεξε να μετατρέψει ένα προσωπικό του πρόβλημα και μάλιστα μια παράβαση, σε πρόβλημα της Εισαγγελίας. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών και πολλαπλά πειθαρχικά ελεγκτέος, δεν επέλεξε τότε τον έλεγχο της νομιμότητας την οποία εκπροσωπεί θεωρητικά, αλλά τη συγκάλυψη προτάσσοντας το «αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας».

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναφέρονται στο δεύτερο σκέλος του πορίσματος της αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Β. Θεοδώρου, δεν στοιχειοθετείται πειθαρχικό αδίκημα γιατί «είναι προφανές ότι ο όρος εξωθεσμική παρέμβαση είχε την έννοια ότι η εκ μέρους της προέδρου του Αρείου Πάγου διατύπωση στο προαναφερόμενο έγγραφο της ρητής άποψης περί ακυρότητας της διενεργηθείσας εκλογής και διάπραξης πειθαρχικού παραπτώματος από τους εισαγγελείς εφετών  Γ. Τσατάνη και Ισ. Ντογιάκο έλαβε χώρα από θεσμικό όργανο που δεν έχει αρμοδιότητα σχετικής έρευνας».

Όπως τονίζει η κ. Θεοδώρου, η σύγκληση της Ολομέλειας από μέρους του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών δεν μπορεί να θεωρηθεί πειθαρχικό παράπτωμα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης όμως, διαφώνησε με την αρχειοθέτηση και έστειλε την υπόθεση στο Επταμελές Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου προς νέα κρίση.

 Πηγή koutitispandoras


Σχόλια