Διαψεύδει ο συντάκτης του ΑΠΕ ότι μετέδωσε τις πληροφορίες από τη Ν.Υόρκη- Η απάντηση του Δημάδη

Διαψεύδει ο συντάκτης του ΑΠΕ ότι μετέδωσε τις πληροφορίες από τη Ν.Υόρκη- Η απάντηση του Δημάδη

Σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το ποιος είναι ο συντάκτης του τηλεγραφήματος του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με το οποίο έγινε γνωστό στην Ελλάδα του #perouka_gate προκύπτουν μετά τη δήλωση του δημοσιογράφου και απεσταλμένου του Πρακτορείου στη Νέα Υόρκη, για την δημοσιογραφική κάλυψη του πρωθυπουργικού ταξιδιού, ότι το επίμαχο τηλεγράφημα δεν το έστειλε εκείνος.

Στη δήλωσή του ο κ.Μηλιώνης σημειώνει ότι τις τελευταίες ημέρες πληροφορήθηκε ότι το όνομά του ενεπλάκη στην περιβόητη ιστορία και προσθέτει ότι περίμενε από όσους έχουν «την επαγγελματική, δεοντολογική και ηθική ευθύνη να αποκαταστήσουν πλήρως την αλήθεια γύρω από το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ», αλλά δεν το έκαναν. Ο κ.Μηλιώνης δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν είναι ο συντάκτης και επισημαίνει ότι τα κείμενά του στο Πρακτορείο φέρουν πάντοτε την υπογραφή του ή έστω τα αρχικά του.

Η πλήρης δήλωση του Γιώργου Μηλιώνη έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες πληροφορήθηκα ότι το όνομά μου ενεπλάκη στην περιβόητη ιστορία “με τις περούκες” στην Ν. Υόρκη.
Περίμενα από όσους έχουν την επαγγελματική, δεοντολογική και ηθική ευθύνη να αποκαταστήσουν πλήρως την αλήθεια γύρω από το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ.
Δεν το έπραξαν.
Κατόπιν τούτου, δηλώνω ανοιχτά και υπεύθυνα ότι ο συντάκτης του εν λόγω τηλεγραφήματος ΔΕΝ είμαι εγώ.
Τα κείμενα τα οποία αποστέλλω στο ΑΜΠΕ φέρουν πάντοτε την υπογραφή μου, είτε με πλήρη αναφορά του ονοματός μου, είτε με τα αρχικά Γ.Μ
Η μέχρι τώρα σιωπή μου, υπαγορεύθηκε από καθαρά λόγους επαγγελματικής ευσυνειδησίας και υπευθυνότητας, δεδομένου ότι βρισκόμουν σε αποστολή κάλυψης της επίσκεψης του πρωθυπουργού ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ στην Ν. Υόρκη και της παρέμβασής του στην ΓΣ του ΟΗΕ.
Εξαιτίας αυτού δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να θέσει υπεράνω τέτοιας σημασίας γεγονότος, την διευθέτηση ενός προσωπικού ζητήματος, πολύ περισσότερο που η αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος μου είναι αποκλειστική ευθύνη άλλων.
Γιώργος Μηλιώνης
Δημοσιογράφος»

Δημάδης στο Facebook: Ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ επί πέντε μέρεις σιωπούσε
Άμεση ήταν η αντίδραση του Θάνου Δημάδη, ο οποίος έγραψε στο Facebook: «Ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ επι πέντε μέρες σιωπούσε στην επιχειρήση σπίλωσής μου απο το δολοπλόκο δελτιο τύπου του και του ΑΠΕ».

»Έχει κι αυτός ακέραιη την ευθύνη για τον εξευτελισμό και την ηθική βλάβη που υπέστην στην σπίλωση της δημοσιογραφικής και προσωπικής υπόληψης μου από ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ που με παρουσίασαν ως συλληφθέντα από το FBI και κατηγορούμενο για πλαστογραφία, πλαστοπροσωπία, αντιποίηση αρχής από την αμερικανική αστυνομία».Σχόλια