Διαψεύδει ο Τσιρώνης ότι έρχονται νέοι φόροι στην πετρελαιοκίνηση

Διαψεύδει ο Τσιρώνης ότι έρχονται νέοι φόροι στην πετρελαιοκίνηση

Ότι ουδέποτε μίλησε για νέους φόρους ή τέλη στην πετρελαιοκίνηση, τόνισε λίγο νωρίτερα μέσω ανακοίνωσης ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, διαψεύδοντας τα σχετικά δημοσιεύματα.

Αναλυτικότερα και όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Τσιρώνης πιστεύει και ανέλυσε πολιτικά την ανάγκη για μετάβαση σε μία οικονομία με λιγότερη εξάρτηση από το πετρέλαιο, στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, σε συνδυασμό με τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τα επόμενα χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσιρώνης, σε συνέντευξή του στο enikonomia.gr υποστήριξε ότι τα πετρελαιοκίνητα οχήματα είναι τα πιο επικίνδυνα και τα πλέον ρυπογόνα, ενώ τόνισε πως τα κράτη μέλη της ΕΕ, το ένα μετά το άλλο, λαμβάνουν μέτρα κατά της πετρελαιοκίνησης, καθώς οι εκπομπές μικροσωματιδίων αποτελούν κίνδυνο-θάνατο για την υγεία των πολιτών.

«Στην Ελλάδα, και ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες η συγκέντρωση μικροσωματιδίων είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τους πολίτες που ζουν εκεί. Δεν είναι δυνατό να αντικρίζεις καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, ταξί και φορτηγά που κατά την εκκίνηση ή την πορεία τους να δημιουργείται ένα πυκνό μαύρο σύννεφο που δεν σου επιτρέπει να δεις ούτε την πινακίδα του και να αναρωτιέσαι πώς κανένας αστυνομικός, κανένα ΚΤΕΟ ή γενικότερα κανένας ελεγκτικός μηχανισμός δεν έχει κόψει από την κυκλοφορία αυτά τα οχήματα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας ότι αυτό πρέπει να σταματήσει, επικαλούμενος την ενεργοποίηση ελεγκτικών μηχανισμών.

Οι παραπάνω δηλώσεις του οδήγησαν κάποια ΜΜΕ στο συμπέρασμα ότι δρομολογούνται για το επόμενο χρονικό διάστημα μέτρα κατά της πετρελαιοκίνησης, αναφερόμενα σε «πράσινο χαράτσι» από την κυβέρνηση, γεγονός που ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας διέψευσε.Σχόλια