Διαψεύδει τώρα ο Βαρουφάκης ότι απείλησε με Grexit τους Ευρωπαίους

Διαψεύδει τώρα ο Βαρουφάκης ότι απείλησε με Grexit τους Ευρωπαίους

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «Athens Live», ο Γιάνης Βαρουφάκης διαψεύδει τώρα το ότι είχε συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να απειλήσουν τους εταίρους με έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Η διάψευση ήρθε με ανάρτηση του κ. Βαρουφάκη στο Twitter, όπου ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι δεν υπήρξε «καμία απειλή για Grexit» από την ελληνική πλευρά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι απειλές εκφράστηκαν από τους εταίρους.

Σημειώνεται ότι στο βίντεο της συνέντευξης ο κ. Βαρουφάκης λέει: «Η συμφωνία με τον Τσίπρα ήταν κεκλεισμένων των θυρών, θα τους απειλούμε, όπως και έκανα […] Δεν υπήρχε λόγος να βγούμε έξω στον κόσμο και να το πούμε αυτό. Αυτό το κάνεις μόνο όταν θέλεις εσύ να βγεις, γιατί με το που το λες βγαίνεις».

varoufakis tweet

Τώρα, στα σχετικά tweets του, ο πρώην ΥΠΟΙΚ υποστηρίζει ότι το σχέδιό του ήταν να προχωρήσει σε «κούρεμα» παλιών ομολόγων που κατείχε η ΕΚΤ, σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση οδηγούσε σε κλείσιμο των τραπεζών, θέση που είχε αποκαλύψει στη συνέντευξή του στις «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ.

Την εν λόγω απειλή την επαναλαμβάνει και στη σημερινή συνέντευξη, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι ο πρόεδρος της Ευρωτράπεζας Μάριο Ντράγκι τον είχε «εκλιπαρήσει» να μην ξαναμιλήσει για τους ελληνικούς τίτλους που είχε στο χαρτοφυλάκιό της η ΕΚΤ.

«Το μήνυμα μου προς την ΕΚΤ ήταν μετριοπαθές: Αν μας κλείσετε τις τράπεζες θα σας κουρέψουμε τα παλαιά ομόλογα. Καμία απειλή Grexit. Από εμάς», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Twitter ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

«Όσο πλησιάζει η ώρα του νέου Μνημονίου η τρόικα εσωτερικού παίζει τα ρέστα της εναντίον όσων ανθίστανται στην ‘λογική’ του», πρόσθεσε ο ίδιος.Σχόλια