Φαρμακονήσι: Διάσωση 4 προσφύγων 4 νεκροί και 7 αγνοούμενοι

Φαρμακονήσι: Διάσωση 4 προσφύγων 4 νεκροί και 7 αγνοούμενοι

Δεν λέει να τελειώσει η τραγωδία που διαδραματίζεται τους τελευταίους μήνες στις θάλασσες της Ελλάδας με θύματα εκατομμύρια πρόσφυγες.

Ήδη σήμερα έχουν σημειωθεί δυο ναυάγια σε Σάμο και Φαραμακονήσι μετρώντας αρκετούς νεκρούς, μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά.

Τέσσερις πρόσφυγες έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής από τη νέα τραγωδία, ενώ  έχουν ανασυρθεί και τέσσερις σοροί. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό επτά αγνοούμενων κατά δηλωση των διασωθέντων.

Το πρωί, σε ναυάγιο στη Σάμο, στην περιοχή Γαλάζιο, έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι… Πρόκειται για τέσσερα βρέφη, δύο παιδιά και πέντε γυναίκες. Η πλαστική λέμβος στην οποία επέβαιναν ανετράπη μόλις 20 μέτρα από την στεριά, σε βραχώδη περιοχή.

Συνολικά 15 άνθρωποι διασώθηκαν. Γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό ενός ή δύο ανθρώπων.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο μεταξύ μεγάλη επιχείρηση που διεξήχθη στη Ρόδο για την ασφαλή αποβίβαση 150-200 προσφύγων και μεταναστών.

Το σκάφος, που είναι μεγάλο και σχετικά σε καλή κατάσταση, ακινητοποιήθηκε σε απόσταση 30 περίπου μέτρων από τα βράχια στην πόλη της Ρόδου.

Στο νοσοκομείο για προληπτικούς κυρίως λόγους, έχουν διακομιστεί δύο άτομα, ένα κοριτσάκι 11 ετών κι ένας 50χρονος.Σχόλια