Διάσωση πρόσφυγα την τελευταία στιγμή από την τουρκική ακτοφυλακή (βίντεο)

Διάσωση πρόσφυγα την τελευταία στιγμή από την τουρκική ακτοφυλακή (βίντεο)

Η τουρκική ακτοφυλακή έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες από τη δραματική διάσωση ενός πρόσφυγα, ο οποίος επιχειρούσε να διασχίσει το Αιγαίο, με προορισμό του τα ελληνικά νησιά.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, η βοήθεια έφτασε στον πρόσφυγα, Πελέν Χουσέιν, λίγο πριν το σκάφος βουλιάξει εξ ολοκλήρου, με εκείνον να ισορροπεί στο μοναδικό σημείο που προεξέχει από το νερό, λίγο πριν τον περισυλλέξουν με ασφάλεια οι διασώστες.

1

Λίγα λεπτά νωρίτερα, στο σκάφος, μήκους 10 μέτρων, το οποίο απέπλευσε από την περιοχή του Αδραμύττιο (Εντρεμίτ), στις δυτικές ακτές της Τουρκίας, με προορισμό τη Λέσβο, επέβαιναν 40 πρόσφυγες.

Το ναυάγιο του σκάφους στοίχισε τη ζωή σε 27 άτομα, 11 από τα οποία ήταν παιδιά.

Το ναυάγιο αυτό σημειώθηκε ενώ την Τουρκία επισκεπτόταν η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έφτασε στη χώρα για να πιέσει τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, να κάνει περισσότερα, ώστε να ελέγξει τα τουρκικά παράλια και να συγκρατήσει το κύμα των προσφύγων προς την Ευρώπη.

2

Εκείνη την ημέρα μπόρεσαν να διασωθούν μόνο έξι επιβάτες, ανάμεσά τους και ο Πελέν Χουσέιν, χάρη στην επέμβαση ενός ελικοπτέρου που τον έβγαλε από το νερό.

«Βρισκόταν στο χείλος της υποθερμίας και σε κατάσταση σοκ», αφηγήθηκε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο λοχίας της ακτοφυλακής που τον βοήθησε. «Όταν ανέκτησε λίγο τις αισθήσεις του, άρχισε να κλαίει και λίγο αργότερα το σκάφος θα είχε βυθιστεί εντελώς», συμπλήρωσε.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:Σχόλια