Διατροφικοί μύθοι για το αδυνάτισμα

Διατροφικοί μύθοι για το αδυνάτισμα

Όπως συμβαίνει με τους μύθους γύρω από τη γυμναστική και το κάψιμο λίπους, έτσι ακριβώς και οι λανθασμένες αντιλήψεις γύρω από το αδυνάτισμα στέκονται πολλές φορές εμπόδιο στην προσπάθειά μας να χάσουμε κιλά. Ποιοι είναι όμως αυτοί και κατά πόσο δίνουμε βαρύτητα σε  ότι ακούμε; Ας δούμε μερικούς μύθους γύρω από το αδυνάτισμα.

Το βραδινό παχαίνει..

Φυσικά και δεν είναι αλήθεια, αφού το αν θα χάσει ένα άτομο βάρος, εξαρτάται από το ισοζύγιο ενέργειάς του. Αν η ενέργεια που προσλαμβάνει είναι μικρότερη από την ενέργεια που καταναλώνει, θα χάσει κιλά. Αν είναι μεγαλύτερη, θα πάρει.

Παρ’ όλα αυτά, καλό είναι να προτιμήσεις ένα ελαφρύ βραδινό, 2-3 ώρες πριν από τον ύπνο, έτσι ώστε να προλάβει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πέψης.

Το πράσινο τσάι αδυνατίζει

Διαφημίζεται ότι το πράσινο τσάι, λόγω των κατεχινών και της καφεΐνης που περιέχει, βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού και, κατά συνέπεια, στην απώλεια βάρους. Η αλήθεια είναι ότι όντως φαίνεται να αυξάνει τον μεταβολισμό, αλλά η αύξηση αυτή δεν είναι τόσο σημαντική ώστε να βοηθήσει κάποιον να αδυνατίσει, αν δεν προσέξει γενικότερα την διατροφή του.

Το γκρέιπφρουτ είναι λιποδιαλυτικό

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, δεν υπάρχουν τρόφιμα που «αδυνατίζουν» ή που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό σε τέτοιο βαθμό ώστε να επέλθει απώλεια βάρους. Η μόνη αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να αποδώσουμε μαγικές ιδιότητες σε κανένα τρόφιμο και, για να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός, πρέπει να αυξηθεί η φυσική δραστηριότητα.

Προσέχοντας λοιπόν τη διατροφή μας και βάζοντας και την άσκηση στην καθημερινότητά μας έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα!!!Σχόλια