Διευκρινίσεις για την απαγόρευση πρόσβασης των ΜΜΕ σε hotspots & κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Διευκρινίσεις για την απαγόρευση πρόσβασης των ΜΜΕ σε hotspots & κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Διευκρινίσεις για την αναστολή της πρόσβασης των ΜΜΕ στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων & μεταναστών δίνει το γραφείο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Όπως αναφέρει, η προσωρινή αναβολή της πρόσβασης των ΜΜΕ στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, στα κέντρα φιλοξενίας και τα κέντρα μετεγκατάστασης έγινε μετά από αίτημα των ίδιων των συντονιστών των κέντρων, προκειμένου να μην αποσπώνται από το έργο τους, που είναι η διαχείριση των ροών προσφύγων και μεταναστών.

Το υπουργείο προσθέτει:

«Την παρούσα στιγμή, τα κέντρα καλούνται να διαχειρισθούν με τον καλύτερο, δυνατό τρόπο μια ανθρωπιστική κρίση, που αφορά καταρχήν όσους έχουν εισέλθει στη χώρα. Οι απασχολούμενοι στα κέντρα καλούνται καθημερινά να διαχειρισθούν έναν συνεχώς αυξανόμενο και μεγάλο αριθμό ανθρώπων, οι οποίοι πρέπει να φιλοξενηθούν σε κέντρα, όπου πρέπει να τους παραχθούν τα μέσα για τη βραχύχρονη επιβίωσή τους στη χώρα, να διαφυλαχθούν από επιτήδειους που καραδοκούν, αλλά να καθησυχασθεί η δική τους αδημονία να συνεχίσουν το ταξίδι.

Κατά δεύτερον, μέριμνα των συντονιστών των κέντρων, αλλά και όσων εργάζονται σε αυτά είναι η κατά το δυνατόν διασφάλιση της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών.

Καθώς οι εργαζόμενοι στα κέντρα είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένοι από την κρίση, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ζήτησαν να παραμείνουν για εύλογο χρονικό διάστημα απερίσπαστοι στο έργο τους. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησαν να μην εισέρχονται εκπρόσωποι των ΜΜΕ, οργανώσεων, αλλά και ερευνητές Πανεπιστημίων στα κέντρα», καταλήγει το υπουργείο, επισημαίνοντας ότι σύντομα θα παρασχεθεί οργανωμένη δυνατότητα πρόσβασης.Σχόλια