Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού ο Ιάσωνας Φωτήλας

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού ο Ιάσωνας Φωτήλας

Διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού ο βουλευτής Ιάσωνας Φωτήλας, μετά τη σύγκρουσή του με το κόμμα, που ξεκίνησε με αφορμή την πρότασή του για συνεργασία με τη ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φωτήλας, μιλώντας τη Δευτέρα στο ραδιοσταθμό Βήμα FM εξέφρασε τη διαφωνία του με την πολιτική του Ποταμιού, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει αυτόνομη δράση, και πρόσθεσε ότι το Ποτάμι θα έπρεπε να μπει στη διαδικασία ενός διαλόγου με τη ΝΔ, στη βάση συγκεκριμένων συγκλίσεων, ο οποίος θα μπορούσε να φέρει μία μετεκλογική συνεργασία των δύο αυτόνομων δυνάμεων.

«Αντί αυτού, έξι μήνες τώρα, το Ποτάμι έκανε ακριβώς τα αντίθετα. Μπήκε σε μία διαδικασία διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να βγει χαμένο, μετά το αναπόφευκτο ναυάγιο και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να μην έχει ξεκάθαρο λόγο και συγκεκριμένες θέσεις», συνέχισε ο ίδιος.

Στον κ. Φωτήλα απάντησε ο γραμματέας Οργανωτικού Έργου, Παντελής Αβραμίδης, ο οποίος έκανε λόγο για «γνωστές πιέσεις στελεχών των «παλαιών κομμάτων» προς περιφερειακά αλλά και κεντρικά στελέχη του Ποταμιού», προσθέτοντας ότι «προφανώς, δεν έχουν αντιληφθεί ότι είμαστε στο 2016. Οι υποσχέσεις, οι εξαγορές και όλες αυτές οι παλαιοκομματικές πρακτικές, τους εκθέτουν και δεν θα γίνουν ανεκτές από την κοινωνία».

Σήμερα ο κ. Φωτήλας κάλεσε τον κ. Αβραμίδη να μην αναλώνεται σε ασκήσεις λάσπης αλλά να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις. Ακόμη, διεμήνυσε ότι σε καμία περίπτωση η λάσπη δεν πρόκειται να τον σταματήσει από το να εκφράζει τις απόψεις και την αγωνία του για την πορεία της χώρας και του Ποταμιού, ενώ αρνήθηκε ότι έχει δεχτεί πρόταση, υπόσχεση ή αντάλλαγμα από οποιονδήποτε, ούτε από τη ΝΔ.

Ο γραμματέας Οργανωτικού Έργου του Ποταμιού απάντησε και πάλι σημειώνοντας ότι το κόμμα δεν τρώει κουτόχορτο, και πρόσθεσε: «Όταν ένας βουλευτής μέλος μάλιστα του Πολιτικού Συμβουλίου τη μια μέρα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υποστηρίζει ότι το Κίνημα πρέπει να βαδίσει ενωμένο χωρίς διαφοροποιήσεις και την άλλη μέρα αφού πρώτα συναντά συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ, δηλώνει ότι «σκέφτομαι να πάω στη ΝΔ», τότε κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Τελικά, λίγη ώρα μετά, ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση για τη διαγραφή του Ιάσωνα Φωτήλα, με επιστολή του:

«Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Βούτση

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνω, ότι ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας, τίθεται από σήμερα εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος.

Με τιμή,
Σταύρος Θεοδωράκης

Πρόεδρος της ΚΟ ‘’Το Ποτάμι’’».


Σχόλια