Διέρρευσε η συνομιλία Κλίντον-Μπλερ μια ημέρα μετά τον θάνατο της Νταϊάνα

Διέρρευσε η συνομιλία Κλίντον-Μπλερ μια ημέρα μετά τον θάνατο της Νταϊάνα

Αποσπάσματα από τις τηλεφωνικές συζητήσεις Μπιλ Κλίντον-Τόνι Μπλερ έδωσε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά η προεδρική βιβλιοθήκη του πρώτου.

Στην απομαγνητοφώνηση της τηλεφωνικής συζήτησης που είχαν την 1 Σεπτέμβρη του 1997 οι δυο ηγέτες σχολίασαν τον θάνατο της αδικοχαμένης Νταϊάνας.

Απόσπασμα από την συζήτηση:

Ο Κλίντον εκφράζει τα συλλυπητήρια του.

Μπλερ: Είναι μια ζοφερή υπόθεση, μία πολύ ζοφερή υπόθεση.
Κλίντον: Είναι απαίσιο, είναι πραγματικά απαίσιο, Βρισκόμαστε στο Martha’s Vineyaed κάνοντας διακοπές και είμαστε με πολλούς ανθρώπους που την γνώριζαν.
Μπλερ: Την είδαμε ξανά λίγες βδομάδες πριν όταν την φιλοξενήσαμε για μεσημεριανό με τον πρίγκηπα Γουίλιαμ, είναι υπέροχο παιδί.
Κλίντον: Ναι, ανησυχώ πολύ για αυτά τα παιδιά τώρα.

inner

Μπλερ: Ήταν βράχος σταθερότητας, υπό την έννοια ότι τα έφερε σε επαφή με τον έξω κόσμο. Το μεγαλύτερο παιδί, ο Γουίλιαμ είναι λίγο σαν και αυτή κατά κάποιο τρόπο, «πατάει γερά στο έδαφος», κάνει πράγματα όπως τα παιδιά της ηλικίας του.
Κλίντον: Λοιπόν, λυπάμαι πολύ για αυτή. Βασικά άρχιζε να αποκτά τον έλεγχο της ζωής της.
Αργότερα, οι δύο άντρες συνεχίζουν μιλώντας για το τι συνέβη, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε ερωτήσεις αν ο σωματοφύλακας στο αυτοκίνητο ήταν ζωντανός και γαι τον ρόλο των παπαράτσι.

Μπλερ: Προφανώς είχε πιει
Κλίντον: Αυτό φοβόμουν. Αυτοί οι άνθρωποι (οι παπαράτσι) τους κυνηγούσαν;
Μπλερ: Έπεσαν πάνω τους μόλις έφυγαν από το ξενοδοχείο, ακόμα όμως δεν μπορώ να πιστέψω τς αναφορές για το πόσο γρήγορα έτρεχαν. Δεν είναι δυνατό να πήγαιναν με 160 χλμ . Εννοώ, ξέρω το Παρίσι. Δεν έπρεπε να τρέχουν τόσο γρήγορα σε αυτά τα τούνελ, παρόλα αυτά.
Κλίντον: Είναι θλιβερό γεγονός, σου λέω.Σχόλια