Διετάχθη η κράτηση της Ρούπα – Γκαράζ με όπλα & πυρομαχικά εντοπίστηκε στον Άλιμο

Διετάχθη η κράτηση της Ρούπα – Γκαράζ με όπλα & πυρομαχικά εντοπίστηκε στον Άλιμο

Πυρομαχικά και όπλα, εντοπίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε υπόγειο γκαράζ πολυκατοικίας στον Άλιμο, στο οποίο έκανε έφοδο η Αντιτρομοκρατική μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα.

Εντός του γκαράζ, στην οδό Κύπρου, η Αστυνομία εντόπισε και δύο αυτοκίνητα, τα οποία φέρεται να χρησιμοποιούσε η συλληφθείσα, ενώ μάλιστα, το ένα εξ αυτών ενδέχεται να αποτέλεσε το όχημα διαφυγής μετά από ληστεία τράπεζας στη Μαλεσίνα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στο σημείο βρίσκονται άντρες της Σήμανσης και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ προκειμένου να εξετάσουν και δύο βαλίτσες που βρέθηκαν στο σημείο για πιθανό εκρηκτικό μηχανισμό.

Λίγο νωρίτερα, η εισαγγελία Εφετών διέταξε την κράτηση της Ρούπα στις φυλακές του Κορυδαλλού, μόλις εκτελέστηκαν οι δύο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος της από την εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών.

Μέχρι στιγμής η συλληφθείσα κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Σημειώνεται ότι σε βάρος της κατηγορουμένης εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Ε’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων από το 2013, που αφορά στην υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και έξι μηνών (εκτιτέα 25 έτη), ενώ εκκρεμεί και καταδικαστική απόφαση του 2016 από το ΣΤ’ Τριμελές  Εφετείο, με την οποία  καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έντεκα 11 ετών( εκτιτέα 10 ετη), για έκρηξη έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Την ευθύνη είχε αναλάβει με προκήρυξη η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Η Ρούπα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της εισαγγελέως αναφέρθηκε μόνο στο θέμα του ανήλικου παιδιού της, και ζήτησε να μην βρίσκεται στο νοσοκομείο, αλλά να αναλάβει την φροντίδα του η μητέρα της και η αδελφή της.


Σχόλια