Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Μειώθηκε η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου τον Μάιο

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Μειώθηκε η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου τον Μάιο

Ημερήσια μείωση κατά 155.000 βαρέλια καταγράφηκε στην παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου, τον Μάιο, με αποτέλεσμα να σταθεροποιηθεί στα 96 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ).

Η Τουρκία παρακολουθεί άμεσα τις εξελίξεις που σχετίζονται με την παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου, με δεδομένη την προσπάθεια υλοποίησης των ενεργειακών επιδιώξεων της, να εξελιχθεί σε περιφερειακό κόμβο διαχείρισης και μεταφοράς ενέργειας, τόσο για το φυσικό αέριο, όσο και για το πετρέλαιο.

Σε ετήσια βάση, η μέση ημερήσια παραγωγή πετρελαίου φέτος, έχει αυξηθεί κατά 3 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με την ημερήσια παραγωγή του Μαΐου 2014.

Τα στοιχεία αυτά, αφορούν στις χώρες που είναι μέλη του ΟΠΕΚ, ενώ για τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο και δεν ανήκουν στον οργανισμό, η παραγωγή πετρελαίου, μειώθηκε επίσης, το Μάιο σε σύγκριση με την παραγωγή που είχαν τον Απρίλιο.

Οι αυξομειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου, επηρεάζονται από τη ζήτηση, τη διαμόρφωση των συναλλαγματικών ισοτιμιών στην τιμή του πετρελαίου, αλλά και τις προκλήσεις περιφερειακής ενεργειακής ασφάλειας.

Στη μείωση της παραγωγής πετρελαίου το Μάιο, συντέλεσαν οι δασικές πυρκαγιές στον Καναδά, αλλά και τεχνική συντήρηση των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Βόρεια Θάλασσα.Σχόλια