Διυπουργική Ελλάδας – Γαλλίας στο Μαξίμου για την επενδυτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών

Διυπουργική Ελλάδας – Γαλλίας στο Μαξίμου για την επενδυτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών

Διυπουργική συνάντηση, για την προώθηση της επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε μεταξύ κορυφαίων υπουργών των δύο χωρών στο Μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Επί τάπητος ετέθη η συνεργασία των δυο χωρών στην αξιοποίηση του προγράμματος Γιούνκερ, και η προοπτική της σύμπραξης επιχειρήσεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στον επενδυτικό χώρο. Ενδεικτικά, αναφέρθηκαν οι κλάδοι του τουρισμού, του πολιτισμού, των μεταφορών, της ενέργειας, των υποδομών και του αγροτικού τομέα.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές συζήτησαν για τη δημιουργία κοινών επενδυτικών σχημάτων για επενδύσεις σε αναδυόμενες οικονομίες, με έμφαση στα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή.

Ακόμη, αποφασίστηκε η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας σε υπουργικό επίπεδο, για την υλοποίηση των παραπάνω κατευθύνσεων, μέσα σε καθορισμένα χρονοδιαγράμματα.

Από ελληνικής πλευράς παραβρέθηκαν οι Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Νίκος Παππάς, υπουργός Επικρατείας, Αλέξης Χαρίτσης, υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ και Δημήτρης Μάρδας, υφυπουργός Εξωτερικών.

Από γαλλικής πλευράς, οι Μισέλ Σαπέν, υπουργός Οικονομικών, Πιερ Λεβί, διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Ανάπτυξης και Χαρλέμ Ντεζίρ, γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.Σχόλια