Δικαστική αυθαιρεσία καταγγέλλει ο δικηγόρος του 22χρονου

Δικαστική αυθαιρεσία καταγγέλλει ο δικηγόρος του 22χρονου

Για την υπόθεση του 22χρονου, κατηγορούμενου ως «δράκου του Facebook» που συνελήφθη τον περασμένο Μάιο μέσα στο σπίτι του στα βόρεια προάστια κατηγορούμενος ότι εκβίαζε δυο ανήλικες κοπέλες, μίλησε στον Πέτρο Κουσουλό και στον Alpha 98,9 ο συνήγορος υπεράσπισής του, Δημήτρης Σακαλόγλου.

Όπως εξήγησε ο κ. Σακαλόγλου, η δικογραφία για την υπόθεση ήταν ήδη διογκωμένη, βάζοντας την «ετικέτα» του παιδόφιλου σε έναν 22χρονο νέο.

Τώρα, και ενώ ο 22χρονος διανύει ήδη τον δέκατο μήνα προσωρινής κράτησης, αν και έχει πλέον στο πλευρό του και μία από τις δύο καταγγέλλουσες με την οικογένειά της, οι προσπάθειες για να μπει τέλος στο Γολγοθά του πέφτουν στο κενό.

Αναλυτικότερα, με την οικογένεια μίας εκ των δύο ανήλικων, να ανακαλεί την καταγγελία, αποδεχόμενη ουσιαστικά ότι η όλη υπόθεση ήταν ένα παιχνίδι μεταξύ δύο νέων, σχεδόν συνομήλικων παιδιών, απορία προκαλεί η σκληρότητα του Συμβουλίου Εφετών που απέρριψε την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης που κατέθεσε ο συνήγορος του 22χρονου, παρατείνοντας την αγωνία του.

«Το βούλευμα 60 σελίδων του Συμβουλίου Εφετών, με την αιτιολογία του με στέλνει στο Μεσαίωνα. Ζήτησα από τον Άρειο πάγο να ελεγχθούν οι Εφέτες, γιατί η αιτιολογία τους που παρατείνει την κράτηση του 22χρονου, αποτελεί επιστημονική ανεπάρκεια, θεσμική αφερεγγυότητα. Απλά αντέγραψαν το κατηγορητήριο. Πρώτη φορά που έκανα αναφορά σε δικαστές», σημείωσε σχετικά ο κ. Σακαλόγλου.

Σημειώνεται μάλιστα ότι το Συμβούλιο Εφετών μοιάζει να μην έλαβε υπόψιν ούτε την εισαγγελική πρόταση που υπήρχε τότε και δικαίωνε τον 22χρονο.

«Η ψυχολογική κατάσταση του 22χρονου είναι τραγική. Και εγώ και οι γονείς του προσπαθούμε να τον εμψυχώσουμε, για να μην κάνει κακό στον εαυτό του. Ο πατέρας του τον επισκέπτεται μέρα παρά μέρα, γιατί φοβόμαστε», σημειώνει ο κ. Σακαλόγλου.

Πλέον, όπως εξήγησε ο κ. Σακαλόγλου, θα προχωρήσει στην κατάθεση νέας αίτησης αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης, την οποία μάλιστα θα κάνει ο ίδιος ο 22χρονος, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Διαβάστε επίσης: Από ‘δράκος’, αρνάκι…Σχόλια