Δικαστική απόφαση μπλόκαρε ιστοσελίδα λόγω αντιποίησης του δικηγορικού λειτουργήματος

Δικαστική απόφαση μπλόκαρε ιστοσελίδα λόγω αντιποίησης του δικηγορικού λειτουργήματος

Ο Δικηγορικός  Συλλογος Αθηνών μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για αντιποίηση του δικηγορικού λειτουργήματος, το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου υποχρεώνει την εταιρεία «ΙΘΥΝΩΝ Συμβουλευτική Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης» να   καταργήσει τη λειτουργία της ιστοσελίδας «http://ithynwn.gr» και να απέχει από κάθε μορφής διαφήμιση και προβολή (έντυπη και ηλεκτρονική) αναφορικά με την (παροχή) νομικών υπηρεσιών, καθώς και από κάθε χρήση διακριτικού γνωρίσματος που παραπέμπει στην άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος.

Επιπλέον, το Ειρηνοδικειο Αμαρουσίου με την υπ. αριθμ. 10/2017 απόφασή του απειλεί την εταιρεία ΙΘΥΝΩΝ Ε.Π.Ε. με χρηματική ποινή 1.000  ευρώ για κάθε ημέρα παραβίασης των όρων της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων.

Τέλος, ο ΔΣΑ σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει ότι όσοι «επιθυμούν να θέσουν υπ’ όψιν του ΔΣΑ περιπτώσεις αντιποίησης του δικηγορικού λειτουργήματος και να συνδράμουν, με τον τρόπο αυτό, στην προσπάθεια δικαστικής αντιμετώπισής τους, μπορούν να το πράξουν εγγράφως, ή ηλεκτρονικά στην διεύθυνση [email protected]».Σχόλια