Δικαστική απόφαση: Διαγραφή χρεών για μία… Τσίπρα

Δικαστική απόφαση: Διαγραφή χρεών για μία… Τσίπρα

Σε μερική διαγραφή χρεών μιας κυρίας… Τσίπρα προχώρησε το Ειρηνοδικείο Λάρισας. Πρόκειται για την κυρία Ροδάνθη Τσίπρα (φέρεται σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε η ίδια να είναι μακρινή συγγενής του πρωθυπουργού) που επικαλέστηκε -διά μέσου του πληρεξούσιου δικηγόρους της- έλλειψη πτωχευτικής ικανότητας και μόνιμη αδυναμία πληρωμής του χρέους της.

Το συνολικό ποσό του χρέους της κα Τσίπρα η οποία εργαζόταν μέχρι τον Νοέμβριο του 2011 ως ιδιωτικός υπάλληλος και έκτοτε είναι άνεργη, ήταν –πριν από τη διαγραφή- 110.621 ευρώ.

Η ίδια, που φέρεται μάλιστα να έχει και συγγένεια με τον πρωθυπουργό (εξαδέλφη του), έχει ένα μοναδικό περιουσιακό στοιχείο, ένα διαμέρισμα 81 τ.μ. και όσο εργαζόταν είχε μηνιαίο εισόδημα της τάξης των 310 ευρώ. Με αυτά τα δεδομένα το δικαστήριο προχώρησε σε μερική διαγραφή του χρέους της, το οποίο κούρεψε κατά 38,71% και η δανειολήπτρια καλείται πλέον να πληρώσει 67.800 ευρώ.

Η απόφαση ελήφθη και καθαρογράφτηκε πριν περίπου ένα μήνα, ασχέτως που εκδόθηκε από το 2015. Βάσει αυτής, να σημειωθεί ότι εξαιρείται και το σπίτι της από τον πλειστηριασμό.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε με δηλώσεις του στο eReportaz ο Γιώργος Μπαρτζώκης, πρόεδρος του κόμματος Δανειοληπτών.

mpartzokis-400x299«Η απόφαση αυτή του Ειρηνοδικείου Λάρισας δηλαδή το 170 του 2015 αποδεικνύει ότι ο νόμος Κατσέλη λειτουργεί ίσα και όμοια για όλους τους Έλληνες πολίτες, δεν κάνει διακρίσεις, και λειτουργεί με αντικειμενικά κριτήρια. Το μόνο κριτήριο του δικαστηρίου είναι η αδυναμία από πλευράς της δανειολήπτριας  να αποπληρώσει το χρέος.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η εν λόγω κυρία δεν μπορούσε να αποπληρώσει το χρέος της καθώς ήταν μακροχρόνια άνεργη λόγω της κρίσης.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι ως Κίνημα Δανειοληπτών αλλά και ως κόμμα για αυτή την επιτυχία. Καλούμε όλους τους Έλληνες να μπουν στον νόμο Κατσέλη, στο φυσικό μας δικαστήριο που θα κρίνει τις τύχες μας. Δεν περνάει μέσον σε αυτές τις αποφάσεις. Περνάει μόνο η δικαστική απόφαση».

Δείτε και τα σχετικά έγγραφα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας:

 

rodanthi-tsipra-apofash-1

rodanthi-tsipra-apofash-2

rodanthi-tsipra-apofash-3

rodanthi-tsipra-apofash-4

rodanthi-tsipra-apofash-5

rodanthi-tsipra-apofash-6

rodanthi-tsipra-apofash-7

rodanthi-tsipra-apofash-8

rodanthi-tsipra-apofash-9

rodanthi-tsipra-apofash-10

rodanthi-tsipra-apofash-11

rodanthi-tsipra-apofash-12Σχόλια