Δικαστική απόφαση – σταθμός για τους εργαζόμενους της ΠΥΡΣΟΣ SECURITY

Δικαστική απόφαση – σταθμός για τους εργαζόμενους της ΠΥΡΣΟΣ SECURITY

«Φως» στην άκρη του τούνελ για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της ΠΥΡΣΟΣ SECURITY αποτελεί σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους των εργαζομένων, Βιολέττα Βασιλάκου και Δημήτρη Περπατάρη, είναι η πρώτη δικαστική απόφαση που βοηθάει σημαντικά την είσπραξη των οφειλόμενων ποσών, δεδουλευμένων αποδοχών και αποζημιώσεων καταγγελίας.

Πρόκειται για προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επί αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων για συντηρητική κατάσχεση οφειλόμενων ποσών επί εργατικών απαιτήσεων, με την οποία διατάσσεται η μη μεταβολή περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας ακόμα και εις χείρας τρίτων.

Η απόφαση, σύμφωνα με τους συνηγόρους «είναι άμεσα εκτελεστή και ανοίγει ο δρόμος της αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας».

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της εταιρίας ΠΥΡΣΟΣ Security, ανακοίνωσε στις 31 Μαΐου το κλείσιμό της μετά από 22 χρόνια λειτουργίας στο χώρο της ιδιωτικής φύλαξης, αφήνοντας στο δρόμο περί τους 800 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με παράγοντες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, επρόκειτο για ένα προδιαγεγραμμένο τέλος μιας εταιρίας, η οποία εδώ και ένα χρόνο είχε προχωρήσει σε στάση πληρωμών απέναντι σε εργαζόμενους και πιστωτές.

Σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ασφαλείας, Χρηματαποστολών και Φυλάκων, Νίκου Παπακωνσταντίνου, ήδη εδώ και ενάμιση χρόνο η εταιρία αδυνατούσε να καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων καθώς και να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο ΙΚΑ και την εφορία.

«Έσκασε τώρα το «κανόνι’’, αλλά το περιμέναμε εδώ και ένα χρόνο», πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου όταν ενημερώθηκε για το κλείσιμο της εταιρίας, διευκρινίζοντας ότι πλέον με το κλείσιμο της ΠΥΡΣΟΣ, ανοίγει η αγορά για τις δυο εταιρίες που απομένουν στον τομέα των χρηματαποστολών.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η ΠΥΡΣΟΣ μοιάζει με την «κορυφή του παγόβουνου» για ένα κλάδο στον οποίο οι υπάλληλοι εργάζονται με τρίμηνες καθυστερήσεις στις πληρωμές των δεδουλευμένων τους.

 Σχόλια