Δικαστική έρευνα για τις χορηγίες της Attica Bank

Δικαστική έρευνα για τις χορηγίες της Attica Bank

Του Πέτρου Κουσουλού

Νέα δικαστική έρευνα ξεκινά ως απόρροια της μεγάλης υπόθεσης των εκβιαστών στην οποία εμπλεκόταν και ο Παναγιώτης Μαυρίκος, ο οποίος έχασε την ζωή του στο ύποπτο τροχαίο της Αττικής Οδού.

Η έρευνα αφορά τις χορηγίες αλλά και τα διαφημιστικά πακέτα της Attica Bank προς διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ το αδίκημα το οποίο ερευνάται είναι εκείνο της απιστίας από τα μέλη της Τράπεζας.

Συγκεκριμένα από το υλικό που συνέλεξε ο 1ος ειδικός ανακριτής ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση των εκβιασμών προέκυψαν υπέρογκες δαπάνες σε εφημερίδες αλλά και σαιτ τα οποία δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν βάσει της αναγνωσιμότητας τους. Πρόκειται για κατάλογο που βρέθηκε στο γραφείο του Τάκη Μαυρίκου, κατασχέθηκε και αρχικά παρουσιάστηκε (λαθεμένα) στον Τύπο ότι πρόκειται για τις δαπάνες της ΕΥΔΑΠ.

Όπως αποκάλυψε το ereportaz επρόκειτο για τις δαπάνες της Attica στην οποία ως γνωστόν έλυνε και έδενε ο προφυλακισμένος Τάκης Μουσσας.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο 1ος ειδικός ανακριτής εξήγαγε αντίγραφα της δικογραφίας τα οποία έστειλε ήδη στον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, κ. Γεωργουλέα, προκειμένου να ανατεθεί η έρευνα για το κακούργημα της απιστίας σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.Σχόλια