Επιβεβαίωση ereportaz: Εισαγγελική ‘έφοδος’ στα γραφεία της συζύγου Στουρνάρα- Πόλεμος σε όλα τα μέτωπα

Επιβεβαίωση ereportaz: Εισαγγελική ‘έφοδος’ στα γραφεία της συζύγου Στουρνάρα- Πόλεμος σε όλα τα μέτωπα

Πλήρης επιβεβαίωση του ereportaz το οποίο εδώ και καιρό έχει δημοσιοποιήσει τις πληροφορίες για έρευνες που ανασύρονται από το αρχείο. Mόλις εχτές γράφαμε για την κινητικότητα που επικρατούσε στους διαδρόμους της εισαγγελίας Εφετών και για δικαστικές κινήσεις που προμηνύονται.

Νωρίτερα σήμερα, γνωστοποιήθηκε η είδηση της εισαγγελικής εφόδου στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του επικεφαλής της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα. Πρόκειται για έρευνα την οποία διενεργεί ο εισαγγελέας Διαφθοράς, Ιωάννης Σέβης και αφορά την γνωστή υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και την διαφημιστική εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα. 

Η κατάσχεση και οι αντιδράσεις

Το ereportaz είχε πληροφορηθεί εδώ και καιρό η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου, είχε δώσει εντολή για την ανάσυρση ορισμένων υποθέσεων. Μια από αυτές ήταν και του ΚΕΕΛΠΝΟ.

στουρνάρας
Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος δεν διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις με την κυβέρνηση

Έτσι λοιπόν εχτές οι εισαγγελείς έσπασαν το των γραφείων της συζύγου του επικεφαλής της ΤτΕ, με τον οποίο ούτως ή άλλως η κυβέρνηση δεν διατηρεί και τόσο… καλές σχέσεις, και κατέσχεσαν πλήθος εγγράφων και ηλεκτρονικών στοιχείων που αφορούν την περίοδο κατά την οποία η σύζυγος Στουρνάρα εισέπραττε ποσά από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την εταιρία της και για διαφημιστικές δαπάνες.

Όπως διέρρευσε από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο κ. Στουρνάρας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό προκειμένου να διαμαρτυρηθεί. Κύκλοι του Μαξίμου, σύμφωνα με το koutipandoras.gr,  οι οποίοι ρωτήθηκαν απάντησαν ότι «οι σχέσεις των πολιτών με τη Δικαιοσύνη δεν είναι θέμα του πρωθυπουργού και σίγουρα πάντως κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Η υπόθεση αφορά την εταιρία MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS της Σταυρούλας Νικολοπούλου η οποία εμφανίζεται να πήρε δουλειά του ΕΟΦ ύψους 435.666 ευρώ το Σεπτέμβρη του 2012 ενώ τρεις μήνες νωρίτερα είχε αποκλειστεί από άλλο έργο του υπουργείου Παιδείας επειδή ήταν οφειλέτης του Δημοσίου.

Πρόκειται για το έργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης για τον Καρκίνο», με προϋπολογισμό 1.602.652,83 ευρώ. Το 2009, το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε προκηρύξει διαγωνισμό για αυτή την επικοινωνιακή εκστρατεία και το έργο ανέλαβε η ένωση των εταιριών AGENDA A.E.-MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS. Η σύμβαση υπογράφτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2011.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες έκαναν λόγο για ταυτόχρονη εισαγγελική έρευνα στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Μαρούσι. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν αυτή την φορά η δικαστική έρευνα θα αφορά το σύνολο των ετών της λειτουργίας του Οργανισμού ή θα εστιάσει σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, για ευνόητους πάντα λόγους που έχουν να κάνουν κυρίως με την επικοινωνία… 

 

 Σχόλια