Δίκη ΧΑ – φίλος Φύσσα: Φοβόμουν ότι θα εμφανιστεί ένας χρυσαυγίτης να με μαχαιρώσει

Δίκη ΧΑ – φίλος Φύσσα: Φοβόμουν ότι θα εμφανιστεί ένας χρυσαυγίτης να με μαχαιρώσει

Το φόβο του ότι θα είχε και ο ίδιος την τύχη του φίλου του, Παύλου Φύσσα, εξέφρασε κατά την κατάθεσή του ο φίλος του μουσικού, Νίκος Χατζηευστρατίου, ο οποίος βρισκόταν στην καφετέρια Κοράλλι και έφυγε όταν η παρέα του δέχθηκε επίθεση από 30 – 40 άτομα.

«Ήταν η πρώτη φορά που δε βοήθησα τον φίλο μου. Ίσως να ήμασταν και οι δύο νεκροί τώρα», είπε ο μάρτυρας, απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελέως γιατί δεν επέστρεψε στο σημείο για να τον βοηθήσει. «Είναι ο λόγος που τρία χρόνια βασανίζομαι και δεν ήθελα να έρθω να καταθέσω», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Χατζηευστρατίου υποστήριξε μάλιστα ότι είχε υποστεί νευρικό κλονισμό μετά τη δολοφονία του φίλου του και αναγκάστηκε να φύγει από την Αθήνα για να μπορέσει να συνέλθει.

«Ήμουν μόνιμα σε κρίση πανικού και φοβόμουν ότι θα εμφανιστεί ένας χρυσαυγίτης να με μαχαιρώσει. Δεν ήθελα να βγαίνω από το σπίτι. Ξέρετε πόσο κόπο έχω κάνει για να βάλω το μυαλό μου σε μια σειρά;», είπε ο μάρτυρας σχολιάζοντας ερωτήσεις της υπεράσπισης των κατηγορουμένων και πρόσθεσε πως η μια και μοναδική κατάθεση που έχει δώσει στην ΓΑΔΑ είναι ελλιπής.

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων έκαναν λόγο για πρωτοφανείς και εξόφθαλμες αντιφάσεις, λέγοντας πως τίθεται ζήτημα ψευδορκίας.

Αναφερόμενος στο φίλο του, Παύλο Φύσσα, ο Νίκος Χατζηευστρατίου είπε ότι ήταν «ευθύς, ήρεμος, ο σοφότερος της παρέας, πολύ εργατικός και προστατευτικός, προσθέτοντας ότι «επειδή ήμαστε μικρότεροι έμπαινε πάντα μπροστά».

Ο μάρτυρας περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς έγινε τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

«Πήγαμε σε μια καφετέρια στην Αμφιάλη για να δούμε το ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή πήγαμε στο Κοράλλι για να δούμε όλοι μαζί το ποδόσφαιρο. Εκεί ήταν ο Παύλος, ο οποίος επικοινώνησε με κάποιον από την παρέα. Δεν είχα ξαναπάει ποτέ στο Κοράλλι. Κάποια στιγμή υπήρχαν δυο άνθρωποι, οι οποίοι κοιτούσαν περίεργα. Κάθονταν σε τέτοιο σημείο που δεν μπορούσαν εύκολα να βλέπουν τηλεόραση. Ήταν εκεί όταν πήγαμε. Κοίταζαν την παρέα μας επίμονα, έκανε μπαμ. Ο ένας φορούσε στρατιωτικό παντελόνι και άρβυλα και νομίζω μαύρη μπλούζα. Τους έβλεπα και τους δυο νομίζω ότι ο άλλος φορούσε μαύρη μπλούζα και τζιν. Ήταν αρκετά μεγαλύτεροι από εμάς. Εγώ είπα στον Παύλο «μάλλον χρυσαυγίτες είναι μην δίνεις σημασία»».

Ο μάρτυρας μίλησε και για την ύπαρξη ενός τρίτου προσώπου που βρισκόταν έξω από την καφετέρια, το οποίο μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο και απηύθυνε κάλεσμα, όπως είπε, αλλά και στην έλευση ενός ατόμου που είπε ότι ήταν αστυνομικός.

«Ήμουν έξω και μίλαγα στο τηλέφωνο και είδα αυτά τα δύο άτομα στο αμάξι τους που το είχαν παρκάρει πίσω από το δικό μας αυτοκίνητο. Μετά από λίγο βγήκε και η δική μας παρέα. Ο ένας είχε ανοίξει το πορτ μπάγκαζ, με κοιτάζει έντονα και ο άλλος φόρεσε εκείνη τη στιγμή γάντια. Υπήρχε λάμπα από πάνω από το αυτοκίνητο. Υπήρχε και ένας τρίτος άνθρωπος και μιλά στο τηλέφωνο, κλείνει και ξαναπαίρνει συνεχώς κλήσεις. Είμαστε στα τρία μέτρα. Κοίταγε προς τα παιδιά από την τζαμαρία και έπαιρνε τηλέφωνα. Μάλλον δεν είχε καταλάβει ότι είμαι και εγώ στην παρέα. «Ελάτε μην αργήσετε» έλεγε στο τηλέφωνο. Μετά τον έχασα».

Ακόμη, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι κάποιος από την ομάδα που τους επιτέθηκε, έβρισε και απείλησε προσωπικά τον Παύλο Φύσσα. Στη συνέχεια, όπως είπε, πήγε με κάποια άτομα σε μία πιλοτή όπου παρέμειναν για πολύ ώρα.

«Πήρα την αστυνομία τηλέφωνο και βγήκαμε από εκεί όταν ήρθε το περιπολικό. Μετά μας έβαλαν χειροπέδες και μας βάλανε στο πίσω κάθισμα του περιπολικού. Από τον ασύρματο μάθαμε ότι έχει μαχαιρωθεί ο Παύλος».

 

Σχόλια