Δίκη ΧΑ: Ο πυρηνάρχης Περάματος ένας εκ των δραστών της επίθεσης στους Αιγύπτιους ψαράδες

Δίκη ΧΑ: Ο πυρηνάρχης Περάματος ένας εκ των δραστών της επίθεσης στους Αιγύπτιους ψαράδες

Τον φερόμενο ως πυρηνάρχη Περάματος της Χρυσής Αυγής αναγνώρισε σήμερα ένας από τους Αιγύπτιους αλιεργάτες που κατέθεσε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ως έναν από τους δράστες της επίθεσης εις βάρος τους τον Ιούνιο του 2012 στο Πέραμα.

«Ο Αναστάσιος Πανταζής είναι αυτός που προσπαθούσε να ανοίξει το παράθυρο του σπιτιού μας» κατέθεσε ο Αιγύπτιος Σαάντ Αμπού Χαμάντ.

Ο Σαάντ Αμπού Χαμάντ περιέγραψε έναν από τους δράστες που τον είδε να προσπαθεί να ανοίξει το παράθυρο του σπιτιού. Κληθείς από την πρόεδρο να πει αν σε κάποιον από τους κατηγορούμενους αναγνωρίζει εκείνον που είδε έξω από το παράθυρό του, ο μάρτυρας έδειξε τον, κατά τη δικογραφία, πυρηνάρχη του Περάματος Αναστάσιο Πανταζή.

Σε ερώτηση της προέδρου αν είναι απολύτως βέβαιος, ο μάρτυρας απάντησε πως είναι «ενενήντα τοις εκατό». Η πρόεδρος του επεσήμανε πως αρχικά δεν είχε αναγνωρίσει κανέναν και εκείνος απάντησε ότι στην αρχή φοβήθηκε και ότι πλέον, αν και ακόμη φοβάται, θεωρεί πως «αν κάνει κάποιος κάτι, πρέπει να πληρώνει για την πράξη του».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, την επόμενη της επίθεσης είχε τηλεφωνήσει στον αδελφό του κάποιος δικηγόρος και του είχε προτείνει «να τα βρούμε, να σας δώσουμε λεφτά». Όπως ανέφερε ο Σαάντ Αμπού Χαμάντ, ο αδελφός του είχε απαντήσει σε αυτόν που του τηλεφώνησε «κάτσε να γίνει καλά ο Αμπουζίντ, αν δεν πεθάνει…». Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, μετά από αυτό κάνεις δεν επικοινώνησε ξανά μαζί τους.

 Σχόλια