Δίκη ΧΑ: Βασικός μάρτυρας στην υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων ανέτρεψε πλήρως την κατάθεσή του

Δίκη ΧΑ: Βασικός μάρτυρας στην υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων ανέτρεψε πλήρως την κατάθεσή του

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη για την υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων που δέχτηκαν δολοφονική επίθεση πριν από τέσσερα χρόνια στο Πέραμα.

Ο γείτονας των Αιγύπτιων ψαράδων Κώστας Τατσιόπουλος πήρε πίσω όλα όσα είχε καταθέσει για την επίθεση, κάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο ούτε από την πρόεδρο της έδρας Μαρία Λεπενιώτη, η οποία τον ρώτησε: «Εσείς δεν είστε ο Κωνσταντίνος Τατσιόπουλος; Αυτά που σας διαβάζω εσείς τα έχετε πει».

Μάλιστα, η Μαρία Λεπενιώτη έφτασε στο σημείο να του επιδείξει την υπογραφή του σε προηγούμενη κατάθεσή του, ζητώντας να μάθει αν είναι η δική του!

Εισαγγελέας: «Ρωτάω γιατί έχετε δώσει δύο περιγραφές και είστε αναλυτικός σε αυτές. Σήμερα λέτε άλλα. Δεν τα επιβεβαιώνετε. Σας βλέπω κάπως διστακτικό, ο τρόπος που καταθέτετε. Ήρθατε να πείτε την αλήθεια εδώ. Είχατε καταθέσει ότι μάλλον ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής».

Ο μάρτυρας που αρχικά είχε μιλήσει για «40 άτομα, με λοστούς και ρόπαλα, που φεύγουν με συντονισμένες κινήσεις», σήμερα είπε πως επρόκειτο για «10 πιτσιρικάδες, περίπου 22 ετών, που κουνούσαν ένα αυτοκίνητο». Μάλιστα, αν και αρχικά αρνήθηκε ότι είδε τα άτομα αυτά να προχωρούν σε οποιαδήποτε φθορά, μετά την επισήμανση της προέδρου πως προανακριτικά είχε αναφερθεί σε τέτοια περιστατικά υποστήριξε: «Δεν ξέρω. Δεν θυμάμαι. Μπορεί να το είδα. Ήταν καμιά 10αριά άτομα στη γωνία. Σε δέκα δευτερόλεπτα φύγανε. Εκείνη την ώρα μπορεί να είπα ότι κάτι έκαναν. Μπορεί να ήταν και άλλοι αυτοί που τα έσπασαν. Η πρόεδρος έφτασε στο σημείο να του αναγνώσει κατάθεσή του, με αποτέλεσμα να διευκρινίσει ο μάρτυρας: «Είδα να κουνάνε το βαν των ψαράδων, αλλά έφυγαν».

Πρόεδρος: Και τα 30 άτομα που είχατε πει;

Μάρτυρας: Εντάξει τώρα. Ήταν 10 – 15 άτομα. Μπορεί να ήταν 30, μπορεί 15. Ήμουν και κουρασμένος εκείνο το βράδυ.

Πρόεδρος: Είπατε και για άλλα 10 άτομα που βγήκαν από το σπίτι και όλοι μαζί, 40 άτομα, να φεύγουν.

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι να βγήκαν άλλοι. Εντάξει τώρα… 40 άτομα… Μπορεί να έκανα λάθος.

Πρόεδρος: Διαφέρει το 10 με το 40… Μιλήσατε και για ρόπαλα και λοστούς..

Μάρτυρας: Δεν είδα τίποτα τέτοιο. Όχι, όχι.

Πρόεδρος: Δεν είδατε;

Μάρτυρας: Μόνο να κουνάνε το αμάξι με τα χέρια τους.

Ο υπάλληλος αναφέρθηκε σε όσα είδε, αφού είχαν φύγει οι δράστες: «Φτάσαμε στο σπίτι για να δούμε τι έγινε. Δεν πήγα κοντά. Εγώ δουλεύω. Φοβήθηκα να πάω πιο κοντά. Είχαν κάτι ζημιά στο σπίτι. Είδα πέτρες στο πάτωμα. Δεν μπήκα μέσα. Είδα τα δύο παιδιά να κουβαλάμε έναν τρίτο Αιγύπτιο που ήταν χτυπημένος. Τον έβγαζαν από το σπίτι για να τον βάλουν στο ασθενοφόρο. Τον κρατούσαν από τους ώμους. Δεν μπορούσε να κουνηθεί μόνος του. Ήταν λιπόθυμος. Ήταν χτυπημένος στο πρόσωπο. Έσταζαν τα αίματα από το σαγόνι του».

Νωρίτερα ο Κώστας Τατσιόπουλος είχε περιγράψει στο δικαστήριο ότι είχε βγει από το σπίτι του στις 03.00 το πρωί γιατί είχε ακούσει ένα τζάμι να σπάει. «Από τη φασαρία βγήκα έξω στην είσοδο, μήπως έσπασαν κανένα αυτοκίνητο. Και οι υπόλοιποι γείτονες βγήκαν να δουν τι γίνεται. Είδαμε ένα τσούρμο, το σημείο σκοτεινό, δεν έχει φώτα στις κολόνες» είπε και πρόσθεσε: «Δεν είδα κάτι. 50 μέτρα μέσα στο σκοτάδι. Τι να δω; Υπάρχουν κολόνες, αλλά δεν έχει φωτισμό. Περνάνε τα πιτσιρίκια και τα σπάνε».

Όσο για το τι αντίκρισε, τουλάχιστον σύμφωνα με αυτήν την κατάθεσή του; «Είδα διάφορους στη γωνία. Καμία 10αριά άτομα στον δρόμο. Για 10 δευτερόλεπτα τους είδα. Φωνάζανε και μετά έφυγαν. Λογικά κάτι έσπασαν, γιατί είχε σπάσει ένα τρίκυκλο που υπήρχε, το είχαν τουμπάρει». Όπως είπε, το ίδιο είχε συμβεί σε ένα βαν. Και τα δύο ανήκαν στους Αιγύπτιους ψαράδες, που τα χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν εμπόρευμα.

Μάρτυρας: Πλησίασα όταν είχαν φύγει. Είχαν σπάσει τα τζάμια της πόρτας και ένα παράθυρο. Είχε 3-4 τρύπες το τζάμι.

Πρόεδρος: Ακούσατε τα άτομα να λένε κάτι;

Μάρτυρας: Όχι μόνο φωνές άκουσα. Μιλούσαν μεταξύ τους.

Πρόεδρος: Τσακωμός ήταν;

Μάρτυρας: Όχι. Ποιος ξέρει τώρα; Δεν μπορούσα να καταλάβω. Φοβόμουν κιόλας και δεν πλησίασα. Δεν είδα να κρατάνε κάτι στα χέρια.

Πρόεδρος: Περιγράψτε τα.

Μάρτυρας: Δεν μπορώ. Ήταν σκοτάδι. Φορούσαν σκούρα ρούχα… Βερμούδες…

Πρόεδρος: Ηλικίας;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να πω

Πρόεδρος: Ηλικιωμένοι ήταν;

Μάρτυρας: Όχι. Μάλλον πιτσιρικάδες. Δεν ήταν σωματαράδες. Ήταν αδύνατοι. Μου φάνηκαν 22 περίπου χρόνων. Αδύνατοι με βερμούδες ήταν, πώς να τους πεις;

Πρόεδρος: Και φοβηθήκατε τους πιτσιρικάδες και περιμένατε να φύγουν;

Μάρτυρας: Έκαναν φασαρία.Σχόλια