Δίκη Χρυσής Αυγής- Συγκλονίζει ο Αιγύπτιος ψαράς με την κατάθεση του: «Έφυγαν όταν νόμιζαν οτι με σκότωσαν

Δίκη Χρυσής Αυγής- Συγκλονίζει ο Αιγύπτιος ψαράς με την κατάθεση του: «Έφυγαν όταν νόμιζαν οτι με σκότωσαν

Με την κατάθεση του Αιγύπτιου ψαρά, Εμπάρακ Αμπουζίντ συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για τη δεύτερη δικογραφία που εξετάζεται από το δικαστήριο μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο Αιγυπτιος ψαράς καταθέτει για όσα βίωσε τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012 όταν δέχθηκε επίθεση. Ακόμα και σήμερα ο μάρτυρας έχει προβλήματα υγείας γί αυτο άρχισε να καταθέτει καθισμένος σε καρέκλα.

Ο μάρτυρας εξιστόρησε πως την ώρα που κοιμόταν στην ταράτσα του σπιτιού της οικογένειας που τον φιλοξενούσε δέχθηκε την επίθεση. «Δυο – τρία άτομα με χτυπούσαν με ξύλα και άλλα άτομα με κλωτσούσαν και ένας με χτύπησε στο πρόσωπο με σίδερο και μου έσπασε τα δόντια και το κεφάλι. Με χτύπησαν και στα πόδια …» .

Συγκεκριμένα περιέγραψε πως :

«Ξημερώματα της 12ης Ιουνίου του 2012 κοιμόμουν στην ταράτσα. Εκεί κοιμόμουν τις τελευταίες 10 ημέρες. Ήμουν σκεπασμένος με μια κουβέρτα. Περίπου στις 3 τα ξημερώματα, είχα την κουβέρτα επάνω μου, με χτύπησαν δυο – τρεις φορές… Είχα κοιμηθεί περίπου στις 11.30 το βραδυ και δεν μπορώ να πω ακριβώς την ωρα που δέχτηκα την επίθεση γιατί κοιμόμουν. Χτύπησα στο γόνατο 2-3 φορες … Έβγαλα την κουβέρτα από το πρόσωπο μου και είδα άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα. Σε μια άκρη είδα τέσσερα άτομα να με χτυπάνε και ακομη 15-17 άτομα πάνω στην ταράτσα. Δυο – τρία άτομα με χτυπούσαν με ξύλα και άλλα με κλωτσούσαν και ενας με χτύπησε στο πρόσωπο με σίδερο και μου έσπασαν τα δόντια και το κεφάλι. Με χτύπησαν και στα πόδια …»

Πρόεδρος: Θυμάστε να περιγράψετε τα άτομα που σας επιτέθηκαν ;
Μάρτυρας: Ολοι φορούσαν μαύρες μπλούζες. Μόνο ο Άχμετ μπορεί να ξέρει πως ακριβώς ήταν γιατί όταν έσπασαν την πόρτα τους είδε από το παράθυρο. Μετά ο Άχμετ είπε πως ήθελαν να μας σκοτώσουν .
Πρόεδρος : Ύψος, βάρος, χρώμα μαλλιών, οτιδήποτε
Μάρτυρας : Οχι τίποτα
Πρόεδρος : Αν βλέπατε κάποιον μπροστά σας θα μπορούσατε να τον θυμηθείτε;
Μάρτυρας : Ήταν βράδυ και μόνο ο Άχμετ τους είδε.
Πρόεδρος : Γυναίκα ήταν μαζί τους;
Μάρτυρας : Δεν θυμάμαι. Δεν ήμουν σε θέση να αναγνωρίσω κανέναν λόγω των χτυπημάτων που δέχτηκα, ήμουν πεθαμένος. Ήμουν χτυπημένος σε όλο το σώμα μου. Έκανα πολλά ράμματα, ένα δόντι μου έσπασε. Δεν ήξερα αν ήταν βραδυ ή πρωί … Στο νοσοκομείο κατάλαβα τι έγινε. Άκουσα οτι ενας από αυτούς που μου επιτέθηκαν είπε «πάμε» γιατί νόμιζαν ότι πέθανα. Τότε ήξερα 15 λέξεις όλες και όλες στα ελληνικά. Το «πάμε» το άκουσα …. Νόμιζαν ότι πέθανα γιατί ήμουν σαν πεθαμένος από τα χτυπήματα. Στο νοσοκομείο κοιμόμουν και όταν ξύπνησα δεν ήξερα πόσες μέρες πέρασαν. Νοσηλεύτηκα περίπου 17 ημέρες . Ήθελα να ζήσω και τίποτα άλλο…
«Ηταν μέλη της Χρυσής Αυγής»

Ο μάρτυρας εξέφρασε την πεποίθηση πως δέχτηκε επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής τα οποία λειτούργησαν με οργανωμένο σχέδιο. Αν και ο ίδιος, όπως είπε, δεν ειναι σε θέση να αναγνωρίσει τα άτομα τα οποία του επιτέθηκαν οι φίλοι του, υποστήριξε, γνώριζαν τη δράση τους και είχαν δεχτεί απειλές.

«Ήταν σαν να ήρθαν να με σφάξουν» είπε συμπληρώνοντας «έφυγαν όταν νόμιζαν οτι με σκότωσαν. Αν ήξεραν πως είμαι ζωντανός δεν θα με άφηναν…» είπε. «Φοβάμαι ακόμη και να περπατήσω στο δρόμο. Είμαι πεθαμένος αφού δεν μπορώ να εργαστώ για να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Δεν έχει διαφορά ακόμη και αν με σκοτώσουν έξω από το δικαστήριο» είπε ο μάρτυρας αναφερόμενος στην τωρινή ζωή του.

Σε σχετικές ερωτήσεις της προέδρου ο μάρτυρας επανέλαβε πως δεν ειχε διάφορες με κανέναν.

«Μετά έμαθα πως είχαν απειλήσει τον Άχμετ νωρίτερα. Τους είχαν πει «θα σας σκοτώσουμε απόψε» γιατί είχαν πρόβλημα με όλους του αλλοδαπούς και συγκεκριμένα με τους Αιγύπτιους».

Πρόεδρος : Για ποιο λόγο;
Μάρτυρας : Επειδή ειναι ξένοι. Αυτοί που χτυπάνε τους ξένους είναι η Χρυσή Αυγή. Εγώ δεν τους ήξερα τότε αλλά ο Αχμετ και οι άλλοι μου το είπαν. Σήμερα, φοβάμαι ακόμη και να περπατήσω. Είμαι πεθαμένος αφού δεν μπορώ να εργαστώ για να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Δεν έχει διαφορά ακόμη και αν με σκοτώσουν έξω από το δικαστήριο.

Όπως εξήγησε ήρθε στην Ελλάδα για να εργαστεί : «Ήρθα στην Ελλάδα από την Αίγυπτο πριν από περίπου 5 χρόνια μαζί με άλλους συμπατριώτες μου. Ήρθα στην Ελλάδα να δουλέψω για να ταΐσω τα παιδιά μου. Έχω μεγάλη οικογένεια και είναι δική μου ευθύνη να τους ταίζω. Ο πατέρας μου έχει πεθάνει. Μητέρα , αδέλφια και πέντε παιδιά είναι στην Αίγυπτο. Εγώ ήρθα σε δω για να βρω καλύτερη ζωή και να ταΐσω τα παιδια μου και μου συνέβη αυτό.»

Παράλληλα τόνισε πως όταν βγήκε από το νοσοκομείο για 33 ημέρες έτρωγε με καλαμάκι αφού τα δόντια του είχαν σίδερα γιατί έσπασαν τα κόκαλα… Μάλιστα, πλησίασε την έδρα και έδειξε στο δικαστήριο την τομή απο την εγχείρηση που υποβλήθηκε στην κάτω γνάθο.Σχόλια