Δίκη Χρυσής Αυγής: Προαναγγέλλει μεγάλες αποκαλύψεις ο Μίχος

Δίκη Χρυσής Αυγής: Προαναγγέλλει μεγάλες αποκαλύψεις ο Μίχος

Σύμφωνα με πληροφορίες του jailgoldendawn, του παρατηρητηρίου της δίκης της Χρυσής Αυγής, με πρόταση του νέου συνηγόρου του Νίκου Μίχου, διαβάστηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τα νεότερα έγγραφα που προέκυψαν από την αποδεικτική διαδικασία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για την επίθεση στο Συνεργείο.

Ο πρώην χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής, Νίκος Μίχος, που υπέβαλε το αίτημα να προσκομιστούν στο δικαστήριο οι συνομιλίες των ομάδων ΔΙΑΣ με το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ, προανήγγειλε ότι λόγω των μεγάλων αποκαλύψεων που θα κάνει, θα ζητήσει την προστασία της Εισαγγελίας. «Θα πω πολλά όταν έρθει η ώρα μου και θα ζητήσω την προστασία της Εισαγγελίας. Θα φτάσω εκεί που δεν μπορεί να φανταστεί κανένας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από τα έγγραφα των Δελτίων Οχημάτων των ομάδων της ΔΙΑΣ προκύπτει η φυσική παρουσία στη μοτοπορεία που έκανε την επίθεση στο Συνεργείο των κατηγορούμενων για την ανθρωποκτονία Φύσσα και δη των:

-Ιωάννη Δήμου, που ελέγχθηκε από άντρες της ΔΙΑΣ χωρίς να προσαχθεί (πρόκειται για τον κατηγορούμενο που μίλησε με τον Ρουπακιά τη νύχτα της δολοφονίας Φύσσα και στη συνέχεια απειλήθηκε από Χρυσαυγίτες).

– Ιωάννη Κομιάνου, που ελέγχθηκε από άντρες της ΔΙΑΣ χωρίς να προσαχθεί (πρόκειται για τον κατηγορούμενο που απευθυνόμενος στον Δήμου τη νύχτα της δολοφονίας Φύσσα έξω από τα γραφεία της Νίκαιας είπε τη φράση “πάμε για μάχη”).

-Γεώργιου Πατέλη, του οποίου κρατήθηκε η πινακίδα κυκλοφορίας της μηχανής και ταυτοποιήθηκε από σχετική φωτογραφία που βρέθηκε στο σκληρό δίσκο του (πρόκειται για τον κατηγορούμενο που έστειλε το sms με το οποίο συγκροτήθηκε το τάγμα εφόδου που επιτέθηκε στον Παύλο Φύσσα).

Σε συνδυασμό με την ύπαρξη στον χώρο έξω από το Συνεργείο των κατηγορούμενων Γεώργιου Σταμπέλου (είναι κατηγορούμενος και στη δίκη για τα πλημμελήματα) και Γεώργιου Τσακανίκα (η παρουσία του προκύπτει από φωτογραφία έξω από το Συνεργείο στο τέλος της επίθεσης), προκύπτει πλέον με βεβαιότητα ότι η Ασφάλεια της τοπικής Νίκαιας είχε διαρκή δράση και σταθερή σύνθεση, ήταν δε ο δράστης επανειλημμένων πολυπρόσωπων εγκληματικών ενεργειών όπως αυτές περιγράφονται στο παραπεμπτικό Βούλευμα, τόσο της επίθεσης στο Συνεργείο (με φυσική παρουσία του Λαγού) όσο και της ανθρωποκτονίας Φύσσα (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας Λαγού-Πατέλη).

Η ανάγνωση των εγγράφων κατέστη εφικτή χωρίς αντιρρήσεις εξαιτίας της προσκόμισής τους από κατηγορούμενο (και δη τον συνήγορο υπεράσπισης του Ν. Μίχου). Το παρατηρητήριο τονίζει ότι τυχόν προσκόμισή τους από την πολιτική αγωγή σε αυτή τη φάση θα προκαλούσε αντιρρήσεις από την υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής. Οι λοιποί υπερασπιστές της Χρυσής Αυγής (συνήγοροι Μιχαλολιάκου και βουλευτών) δεν αντέδρασαν ούτε υπέβαλαν αντιρρήσεις στην ανάγνωση των εγγράφων. Η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα. Πρώτος κατηγορούμενος που καλείται για απολογία αμέσως μετά είναι ο Ιωάννης Άγγος.

 


Σχόλια