Δίκη Παπακωνσταντίνου: Τι κατέθεσε πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ για τις όποιες αλλοιώσεις στα αρχεία της λίστας Λαγκάρντ

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Τι κατέθεσε πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ για τις όποιες αλλοιώσεις στα αρχεία της λίστας Λαγκάρντ

Με την κατάθεση του Απόστολου Δελτσίδη, του πραγματογνώμονα της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας που έκανε τις πραγματογνωμοσύνες για τις όποιες αλλοιώσεις στα αρχεία της λίστας Λαγκάρντ, ξεκίνησε σήμερα η ακροαματική διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο όπου δικάζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι από την υπηρεσία του ελέγχθηκε τόσο το στικάκι με τα αρχεία της λίστας Λαγκάρντ, όσο και το CD με τη νέα λίστα, που ήρθε στη χώρα μας όταν πια είχαν αρχίσει οι έρευνες για την υπόθεση.

Από τη σύγκριση προέκυψε, ότι η παλιά λίστα είχε τρία αρχεία λιγότερα, δηλαδή 2059, ενώ η δεύτερη 2062.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στις «διαδρομές» που έγιναν από τους χρήστες στο στικάκι και στο CD (ανοίγματα-κλεισίματα και μεταβολές αρχείων, εκτυπώσεις αρχείων, κλπ).

Όπως κατέθεσε, την 1η Οκτωβρίου 2012 βρέθηκε ένα «κρυφό» αρχείο και ένα διαγεγραμμένο αρχείο, ημέρα κατά την οποία το στικάκι ανοίχτηκε και από το χρήστη «Σοφία», που δεν είναι άλλος από τη Σοφία Μπέλμπα, γραμματέα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να κατασχεθεί ο υπολογιστής του χρήστη με την κωδική ονομασία «Σοφία» προκειμένου να γίνει επ΄ αυτού πραγματογνωμοσύνη ώστε να βρεθούν οι κινήσεις του «κρυφού» αρχείου, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει επί του αιτήματος της εισαγγελέως.

Σχόλια