Δίκη της Χρυσής Αυγής: Απειλές Ρουπακιά από το εδώλιο

Δίκη της Χρυσής Αυγής: Απειλές Ρουπακιά από το εδώλιο

Με μια ώρα καθυστέρηση και αρκετά παρατράγουδα διεξήχθη η  πρώτη μέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο ε τον κατηγορούμενο της δολοφονίας Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, να εμφανίζεται κάτι παραπάνω από προκλητικός όταν απείλησε φωτορεπόρτερ πως θα της πετάξει την κάμερα, βρίζοντας την παράλληλα.

Το επεισόδιο έγινε τη στιγμή που ο αυτουργός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είδε να τον φωτογραφίζουν όταν έβγαινε συνοδευόμενος από αστυνομικούς από τον χώρο της δίκης. Ο κατηγορούμενος αντέδρασε στη φωτογράφηση και σηκώνοντας το χέρι του για να κατεβάσει την κάμερα μίας από τους φωτορεπόρτερ, τής φώναξε: «Τι κάνεις μωρή καρ..!». Η αντίδρασή του προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες τόσο από τους φωτορεπόρτερ όσο και από άλλους που βρίσκονταν εκεί με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος κυριολεκτικά να φυγαδευτεί καθώς η όλη κατάσταση άρχισε να γίνεται ανεξέλεγκτη με έντονες φωνές και οργισμένες χειρονομίες.

Εκτός της αίθουσας από νωρίς δεκάδες πολίτες έκαναν αντιφασιστική συγκέντρωση. Εντός της αίθουσας η οποία γέμισε ασφυκτικά δεν υπάρχει κλιματισμός, ενώ οι δημοσιογράφοι για τους οποίους ορίστηκαν θέσεις στα πίσω έδρανα, στερούνται ασύρματης σύνδεσης Ίντερνετ, τα δε μικρόφωνα λειτουργούν με προβλήματα. Χαρακτηριστικό της όλης κατάστασης είναι ότι ο μάρτυρας, που έπρεπε να βρίσκεται στο βήμα με την έναρξη της διαδικασίας, δεν είχε μπορέσει να εισέλθει στην αίθουσα όταν η ανέβηκε το δικαστήριο στην Έδρα.

Εντός του δικαστηρίου δημιουργήθηκε ένταση στην διάρκεια ολιγόπλεπτης διακοπής, όταν συγγενείς του Παύλου Φύσσα διαπληκτίστηκαν με υποστηρικτές των κατηγορουμένων όταν οι τελευταίοι, όπως κατήγγειλε η μητέρα του μουσικού, έκαναν απειλητικές χειρονομίες. Η Μάγδα Φύσσα φώναξε ότι μία γυναίκα από το κοινό την κοιτάζει απειλητικά: «Η κυρία με απειλεί, με κοιτάζει απειλητικά» λέγοντας στη συνέχεια «φασίστες, βγήκατε από το λαγούμι σας».

Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερος ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς

 Σχόλια