Δικηγόρος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία

Δικηγόρος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο δικηγόρος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη, κατηγορώντας τον για έσχατη προδοσία.

Αναλυτικότερα, ο δικηγόρος Αθηνών, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ζητά να αποδοθεί στον πρώην υπουργό Οικονομικών, κακουργηματικός δόλος για την προπαρασκευαστική επεξεργασία διάπραξης του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας, ή της διενέργειας προπαρασκευαστικών ενεργειών διάπραξης του αδικήματος της απόπειρας της εσχάτης προδοσίας.

Παράλληλα, ο κ. Γιαννόπουλος ζητεί η μηνυτήρια αναφορά του να διαβιβαστεί στην Βουλή, προκειμένου να αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι του κ. Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστήριο.

Την ίδια ώρα, ο κ. Γιαννόπουλος ζητά να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων και από άλλα πρόσωπα τα οποία συμμετείχαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο κ. Γιαννόπουλος, υποστηρίζει ότι η «τηλεπερσόνα Βαρουφάκης» ενεργώντας δολίως ζημίωσε με πράξεις και ενέργειες του τον Ελληνικό λαό με το ποσό των 20.8 δις ευρώ.

Ο «μάγος της ασάφειας» (όπως αποκαλεί τον κ. Βαρουφάκη) «παραβίασε ευθέως και ανερυθριάστως τη πολιτική και νομική εντολή του ελληνικού λαού, του Πρωθυπουργού και της Ελληνικής Βουλής, στο ρητό περιεχόμενο της οποία ορκίστηκε».Σχόλια