Δικηγόρος του βιαστή της 7χρονης: «Δεν άντεξε η ηθική μου να υπερασπιστώ αυτόν τον άνθρωπο»

Δικηγόρος του βιαστή της 7χρονης: «Δεν άντεξε η ηθική μου να υπερασπιστώ αυτόν τον άνθρωπο»

Ο Δημήτρης Κρούπης αποσύρθηκε από την υπεράσπιση του 69χρονου, ο οποίος κακοποιούσε σεξουαλική το επτάχρονο κοριτσάκι στη Λαμία

Μόλις έγιναν γνωστά τα ευρήματα της ιατροδικαστής έρευνας, αποφάσισε να μην ασκήσει το λειτούργημά του για τους ευνόητους λόγους

Πληθαίνουν οι περιπτώσεις που οι δικηγόρου αρνούνται να υπερασπιστούν «τέρατα» που κακοποιούν ή και δολοφονούν βρέφη και παιδιά

 

Ελλάδα 2018 και οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης αυξάνονται και πληθύνονται. Τελευταία υπόθεση, αυτή με το επτάχρονο κοριτσάκι στη Λαμία που έπεσε θύμα βιασμού του 69χρονου παππού της.

Στην εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού, στο ραδιόφωνο του Alpha, ο μέχρι προ ολίγου δικηγόρος υπεράσπισης του 69χρονου, εξήγησε γιατί παραιτήθηκε της υπόθεσης:

«Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω, τι έγραφε το ιατροδικαστικό έγγραφο της έκθεσης, ωστόσο μερικές φορές μπαίνουν στη ζυγαριά η επαγγελματική ιδιότητα και η ηθική. Δεν ισορροπούν κάθε φορά. Τότε διαλέγεις. Εγώ διάλεξα να πάρω το μέρος της ηθικής, παρά τα 33 χρόνια εμπειρίας που έχω. Από αυτό αντιλαμβάνεστε τι περιείχε το πόρισμα του ιατροδικαστή. Μόλις είδα τα ευρήματα, είπα στον συνταξιούχο δικηγόρο πως εγώ αποχωρώ και εκείνος δέχθηκε να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ακόμη δηλώνει αθώος, αλλά σκεφτείτε τι είδα και επέλεξα να αποχωρήσω… Αυτός εμμένει στην αθωότητά του. Εμείς περιμένουμε την απολογία του, καθώς έχω δικαίωμα ως αντίκλητος, αλλά και τα αποτελέσματα του dna».

Από κει και έπειτα, μίλησε για το πώς βλέπει την εξέλιξη της υπόθεσης:
«Όταν υπήρχε μόνο η μαρτυρική κατάθεση της 7χρονης, όπως καταλαβαίνετε, δεν είχαμε αξιοποιήσιμο υλικό, διότι τα ανήλικα φαντασιώνονται και συγχέουν πραγματικότητα με φαντασία. Αλλά μετά τα πορίσματα του ιατροδικαστή, η ηθική μου κάμφθηκε. Όταν κάποιος ανακριτής αποφασίζει για προσωρινή κράτηση, λογικό είναι να υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις και αποδείξεις. Γι’ αυτές δεν μπορώ, όμως, ακόμη να μιλήσω.

Σίγουρα ο κατηγορούμενος δεν είχε δώσει δικαιώματα, ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων, αλλά υπάρχουν σκοτεινά θέματα, δεν θα βγει ποτέ ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας να μιλήσει για τα αδικήματά του. Η ζωή του απέναντι στην κοινωνία ήταν μια χαρά. Να μην προτρέχουμε».

 

 

 

 

 


Σχόλια