Δικηγόρος Τσατάνη: «Στόχος της επίθεσης ήταν η εισαγγελέας»

Δικηγόρος Τσατάνη: «Στόχος της επίθεσης ήταν η εισαγγελέας»

Ο δικηγόρος της Γεωργίας Τσατάνη, Θέμης Σοφός, εμφανίστηκε σίγουρος ότι στόχος της χθεσινοβραδινής επίθεσης στα Εξάρχεια ήταν η εισαγγελέας.

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ANT1, ο κ. Σοφός είπε: «Εγώ θεωρώ ότι ήταν στοχευμένη η εισαγγελέας, η κυρία Γεωργία Τσατάνη, γιατί αν θα δείτε το σημείο της έκρηξης, αυτό στόχευε ακριβώς στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η ίδια, στον πρώτο όροφο, στην πρόσοψη επί της οδού Ιπποκράτους. Δεν θέλει ούτε καν έμπειρο μάτι για να καταλάβει κανείς ότι στόχος ήταν η Γεωργία Τσατάνη», ενώ, λίγο αργότερα μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αlpha συμπλήρωσε: «Φαίνεται από την έκρηξη ότι είχε επικεντρωθεί μπροστά από την είσοδο της πολυκατοικίας και η κυρία Τσατάνη μένει στον πρώτο όροφο, σε ένα δυαράκι. Πήγα αμέσως μόλις με ενημέρωσε η κα εισαγγελέας για το συμβάν και είδα ότι έχει εκραγεί ένας βαρύτατος εκρηκτικός μηχανισμός με τεράστιες ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας. Κάτω από τα πόδια της κυριολεκτικά, εξερράγη ο μηχανισμός».

Ερωτηθείς αν η εισαγγελέας είχε λάβει απειλητικές προειδοποιητικές επιστολές ο Θέμης Σοφός επανέλαβε πως «η κα εισαγγελέας είχε γνωστοποιήσει στην υπηρεσία τις σοβαρές ενδείξεις που είχε για την επίθεση σε βάρος της και είχε γνωστοποιήσει στην υπηρεσία τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να διαχειριστεί η φύλαξη, που επί έξι έτη είχε στο πλευρό της από δύο αστυνομικούς και ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας».

Διαβάστε επίσης: Προβληματισμός στις Αρχές για την έκρηξη στα Εξάρχεια: Το βιβλιοπωλείο ή η εισαγγελέας Τσατάνη ο στόχος;Σχόλια